maanantai 11. toukokuuta 2015

Pellossa


Kävin viemässä Lukan tanssitunnille läheiselle yläkoululle parin viikon tauon jälkeen. Laukkuun olin ottanut kirjan odotusajan viihdykkeeksi. En muista edes miksi olin ottanut mukaan myös kameran. Aurinko helotti vielä kirkkaana vaikka kello oli yli kuusi, päätinkin jättää kirjan kassiin ja ihan vain käväistä näppäämässä pari kuvaa koulun takaa joen varresta.


Lähin tie joelle näytti kulkevan koulun viereisen krikettiklubin vieritse. Aution krikettikentän kulmalla hyppäsin maata hipovan metallilanka-aidan yli kentän viereiselle pellolle ja sen poikki kuljettuani tupsahdin maaseudulle. Nämä kuvat on napsittu viiden-kymmenen minuutin matkan päässä yläkoululta, jonka tätä ennen kuvittelin sijaitsevan teollisuusalueen laidalla, missä ei voi olla mitään mielenkiintoista nähtävää.


Tämän maatalon pelkäsin ensin kuuluvan jonkun pihapiiriin ja kiertelin sitä vähän arkaillen. Pian huomasin että sen seinissä oli näkyvillä paikoilla varoituskylttejä - katto on huonossa kunnossa, pääsy kielletty. Sitä ympäröi möykkyinen ohdakepelto ja mutainen kärripolun tapainen. Näin koiranulkoiluttajan ja uskalsin jatkaa matkaa.Löytyi se jokikin sitten lopulta, kun kengät olivat mudassa ja villasukkien varret ohdakkeissa ja heinän korsissa ja hämähäkinseitit tarttuneet pohkeisiin pienen mättähältä mättähälle pomppimisen seurauksena. Joki oli kääntynyt 90 astetta siitä kun sen viimeksi olin nähnyt matkalla tanssitunnille, joten vastavalossa kuvista ei tullut kummoisia. Lehmiä ja Cambuskenneth Abbey kutenkin bongattu vähän uudesta kulmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!