sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Campbell Castle ja Dollar Glen

Eilen pakkasimme rinkat ja hyppäsimme bussiin kohti Dollaria. Maaliskuisella vaelluksella olimme nähneet ohimennen ihanan vihreän laakson ja sen vesiputoukset, ja päättäneet että tänne tuleme takaisin kesemmällä lasten kanssa - ja näin me sitten teimme. Bussilla matkustaminen ei ole täällä mitenkään erityisen halpaa, tämä puolen tunnin ajelu kahden aikuisen ja yhden lapsen meno-paluu-lipuilla maksoi vajaat £18. Mutta tämä vihreä keidas oli todellakin joka punnan arvoinen!


Nuoria saniaisia. Miksen ole ennen huomannut että ne avautuvat tuollaiselta käppyrältä?

Maaliskuussa täällä käydessämme maasta puski joen varressa sadoittain vihreitä sileitä lehtiä, ja olin aivan varma, että ne olivat kielon lehtiä. Nyt ne kuitenkin olivat kukassa ja paljastuivat karhunlaukoiksi, eli paikallisittain ramsoms tai wild garlic. Wikipedian mukaan näitä kasvaa Suomessa vain länsipuolella, ei siis ihme ettei ole tullut aiemmin vastaan.Halusin kokeilla tallentaa vesiputouksia sarjakuvauksella, koska pelkkä valokuva harvoin pystyy vangitsemaan niiden soljuvaa liikettä. Harmi, että sen mitä gif voittaa liikkeessä, se häviää kuvanlaadussa.Laaksosta kiipesimme polkuja pitkin kohti Campbellin linnaa. Eväshetken jälkeen linna häämöttikin jo mäen päällä. Tämä pieni linna on paikallisen klaanin ja rikkaan suvun rakentama ja puoliksi raunioina. Pääsymaksu oli todella inhimillinen, £5.50 aikuisesta ja £3.30 Lukalta.


Bloggari kuvaamassa rantaheinikkoa.


Linnan jälkeen palasimme Dollarin keskustaan ja tilasimme bussia odotellessa limpparit kahvilassa. Hieno sää, hieno päivä, nyt on jalat kipeät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!