torstai 21. toukokuuta 2015

Kesälaitumille


Kävin eilen yliopistolla tapaamassa tuutoropettajaani ja kuvaamassa tämän joutsenen kampuksen järvessä (niitä oikeasti kutsutaan täällä saalla loch, vaikka kyseessä olisi tällainen pieni tekolutakko). Kevään viimeinen essee on nyt palautettu ja odottelen enää kahden kurssin arvosanoja. Tässä linkki lakisanastoon, eli uusiin sanoihin joista sain päänsärkyä lakiluennoilla ja joista ainakin osa on tarttunut muistiin.

Ensimmäinen lukuvuoden puolikas on sujahtanut ohitse ja opetus on ollut aika intensiivistä. Tuutoropettajani kehoitti meitä nauttimaan tästä pitkästä kesälomasta koska ensi kesänä olen työharjoittelussa koko kesän, kahta viikkoa lukuun ottamatta. Ensimmäinen työharjoittelu alkaa elo-syyskuun taitteessa ja kesän aikana saamme tietää minne meidät sijoitetaan ja käydä ominemme vierailulla tulevassa harjoittelupaikassa. Harjoittelupaikkaa ei saa itse valita, mutta tiettävästi, jos aiempi työkokemus on hankittu työskentelemällä aikuisten parissa, saman asiakasryhmän kanssa ei tule työskentelemään harjoittelussa. Korostin harjoitteluprofiilissani sitä miten minua kiinnostaisi tutustua skotlantilaiseen vapaaehtois- tai kolmanteen sektoriin, koska työkokemukseni on kunnallisesta sosiaalityöstä, ja vaihtelun vuoksi olisi mielenkiintoista työskennellä lasten ja perheiden tai vaikka vammaisten kanssa. Saa nähdä minkä paikan saan - myönnän, jo jännittää.


Nyt koitan kuitenkin vähän aikaa olla ajattelematta koulujuttuja (vaikka oli ajatellut käydä kevään opiskelumateriaalit läpi kesän aikana, ihan vain että saisin karsittua moniste- ja paperimäärää ja pidettyä yllä alan sanavarastoa... tämän toteutuminen riippunee siitä millainen kesä on, aurinkoisella ilmalla aion olla ulkona ja sanoa piut paut pänttäämiselle!) ja keskittyä kesäsuunnitelmiin ja perheeseen. Nyt on taas aikaa lähteä koneen äärestä pihalle, ja voi käyttää Leonin parturissa (palkinnoksi huomenna kolme vuotta täyttävä poitsu sai tikkarin) ja käydä kahvilassa "kestillä" (keksillä) ja etsiä asusteita Lukan tanssiesityksen asuun (mistä täällä saa lasten henkseleitä??).


Lapset odottavat lomaa koulusta, jolloi he pääsevät Suomeen. Olemme varanneet Kain kanssa heinäkuulle parin yön loman Isle of Arranilla (jonne aiomme mennä vuokra-autolla, jaiks), jota olen kuullut kutsuttavaksi "Skotlanniksi minikoossa" - Googlen kuvahaun mukaan ainakin ihan mielettömät maisemat. Aikeissa myös käydä tutustumassa uudelleen Edinburghiin (haluan kiivetä sille mäelle Holyroodin vieressä), käyttää lapset Dollarin satumetsässä ja linnassa, ja Glasgow'n liikennemusossa voisi myös pyörähtää. Tänä viikonloppuna aloitamme perheaktiviteetit kuitenkin makustelemalla Leonin synttärikakkua ja käymällä uimahallissa. 

Aurinko, paista jo!

2 kommenttia:

  1. Oih, Arran on aivan ihana saari :) Toivottavasti sää suosii, itselle kävi aikanaan niin että alkuillasta nousi myrsky mikä pysäytti lautta liikenteen ja jäimme sitten yöksi saarelle. Onneksi B&B paikkoja löytyi sieltäkin ilman ennakko varausta ;) Ihanaa kesää teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi ja samoin hyvää kesää :) Oho, enpä ollut ajatellutkaan että lauttaliikenne voi tosiaan seisahtua, vaikka uskon kyllä että tuulet nousevat rannikolla hurjiksi jos sää on kurja. Toivotaan että ilmat olisivat edes jokseenkin kesäisiä, vaikka tietääkseni Helsingin kesän keskilämpötila on korkeampi kuin missään päin Skotlantia :)

      Poista

On ilo kuulla sinusta!