perjantai 7. heinäkuuta 2017

Hyvästit Skotlannille

Viimeisiä päiviä viedään, laukkuja pakkaillaan ja kaappeja pyyhitään. Viimeinen kuukausi on hujahtanut ohitse käytännön juttuja järjestellessä. Voisi melkein sanoa, että kolmen vuoden takainen muutto tänne on vielä niin tuoreessa muistissa, että monet asiat menevät rutiinilla. Ja kuitenkin monta asiaa on ehtinyt muuttua tänä aikana alkaen muuttoamme helpottavasta Finnairin nykyään lentämästä suorasta Edinburgh - Helsinki reitistä aina rajoituksiin joita suomalaisen subjektiivisen kokopäivähoito-oikeuteen on tehty tällä välin. 

Olemme yrittäneet ottaa ajastamme Skotlannissa kaiken irti - vietimme hauskan family fun dayn Kain nyt entisellä työpaikalla, emmekä antaneet sateen pilata valmistujaispäivääni yliopistolla. Olemme tavanneet täällä saamiamme ystäviä, vaihtaneet yhteystietoja ja vakuuttaneet sekä lapsia että itseämme siitä että kyllä tänne vielä palataan, käymään ainakin. Tällä hetkellä siivous ja pakkaus vie kuitenkin huomiomme - pian nähdään kuinka Suomeen kotoutuminen taittuu, mutta etukäteen sitä ei ole nyt aikaa pohdiskella. Lapsia sekä innostuttaa että jännittää - harmittaa erota hyvistä kavereista, mutta sukulaisten luokse ja omaan vanhaan kotiin on meillä kaikilla jo ikävä.

Tässä kuvia viime sunnuntailta, jolloin kävimme piknikillä lempimetsässäni Dollarin ihanassa vihreässä laaksossa. Tämä oli minulle kolmas, eikä viimeinen kerta kun siellä piipahdan, siitä olen varma.
3 kommenttia:

 1. Hei
  Olen alusta saakka seurannut sinun ja perheesi elämän kulkua Skotlannissa. Runsaasti onnea opintojesi suorittamisesta ja hyvää jatkoa taas täällä Suomessa. Kova työ takana ja tutkinnon lisäksi uskoisin sinulla olevan hyvin rautainen englannin kielen taito.

  Jos tässä jonain iltana jaksan, luen koko blogisi läpi. Kirjoitat niin elävästi ja taitavasti, että suosittelen sinulle oman työsi ohella kirjoittamista - kirja, novelleja....mitä vaan.

  Onnea tulevalle!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sakke! Kirjoittaminen on ollut lähellä sydäntäni lapsesta asti, jossain muodossa se varmasti jatkuu tulevaisuudessakin. Hyvää jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin! Oon kyllä tosi paljon tykännyt tästä sun blogista, se on sekä lievittänyt että pahentanut mun kroonista kaipausta Skotlantiin. Seuraavaa reissua sinne juuri suunnittelen, syyskuussa olisi tarkoitus maahan matkustaa. Kaikkea hyvää teille ja turvallista 'kotimatkaa',

  -anne-

  VastaaPoista

On ilo kuulla sinusta!