sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sateinen sunnuntai

Olemme luvanneet Lukalle, että seuraavana sateisena sunnuntaina mennään meidän kodin lähellä olevalle keilaradalle. Sunnuntait ovat kuitenkin tähän asti olleet todella aurinkoisia ja olemme viettäneet ne ulkona. Tänä viikonloppuna kohdalle osui kerrankin kunnon hernerokkasumu ja räntäsade. Samana viikonloppuna meille kuitenkin tulivat kylään kaverimme Wiganista, Englannista - ja niin käynti keilaradalla taas siirtyi johonkin tulevaisuuteen. 
Keilaradan sijaan kavereitamme kiinnosti käydä katsomassa Stirlingin linnaa. Varoitimme heitä ennalta - pääsymaksu on tähtitieteellinen, £14 per aikuinen. Joskus kauniina kesäpäivänä tulemme tänne uudelleen ja maksamme linnakierroksesta, mutta tänään tyydyimme ottamaan sateisia ja sumuisia kuvia linnan muurilta (ja maksoimme £4 autoparkista). 
Hytistyämme tovin räntätuiskussa hyppäsimme kavereitten autoon ja pääsimme ensimmäistä kertaa näkemään uuden kotikaupunkimme laitamia metsästäessämme mukavaa kahvilaa jossa lämmitellä kaakaomukien äärellä. Kaverimme yöpyivät Broomhall Castle -hotellissa kuuden mailin päässä Stirlingin keskustasta ja olivat matkalla hotellilta meille ajaneet Blairmans Farm Shopin ohi, jonne nyt suuntasimme. Puodin tarjonta oli kiva sekoitus skottilaisia elintarvikkeita ja koriste-esineitä (ja jopa huonekaluja) sekä maatilan tuotteita sipuleista ja perunoista kananmuniin ja makkaraan. Kahvilasta sai ihania kotitekoisia skonsseja ja lapsille sopivan viileää kaakaota (harva asia on tylsempää kuin odotella malttamattomien lapsien kanssa milloin herkkujuomaan voi koskea ilman palovamman vaaraa). 

Oletan että kesällä maatilapuodin viereisellä laitumella käyskentelee lampaita, mutta nyt meille suurin nähtävyys olivat farmin vieressä kohoavat lumihuippuiset ja sumuiset Ochilien rinteet - Luka on koulussa oppinut lausumaan ne "ukhil".

Eilen taas pläräilin Stirlingin alueen kävelykarttoja ja haaveilin aurinkoisista keväisistä viikonlopuista vuorten rinteillä. Jos vielä vähän aikaa odotellaan ilmojen lämpenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!