keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Yllätysvieras ja odotetut laatikot


Kuluva viikko on ollut oikeastaan aika tylsä tähän asti, mutta muutamia mainitsemisen arvoisia juttuja tässä. Essee on edelleen pöydällä (4 päivää deadlineen) mutta toistuvasti löydän itseni sittenkin pelaamasta zombiepeliä tai siivoamasta kissan vessaa tai päivittämässä blogia tai tekemästä melkein mitä tahansa muuta. Mutta ihan hyvin se edistyy - 2500 sanaa on vain ihan liian tiukka raja kun lähdeluettelo hapuilee kolmatta sivua ja sanottavaa löytyisi vaikka kuinka! Passiivimuodon häivyttäminen tuntuu tällä hetkellä suurimmalta haasteelta asiatekstiä enkuksi kirjoittamisessa.. hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Kuvassa muuten kreikkalaista jogurttia, mustikoita (jättimäisiä pensasmustikoita), banaani, mysliä ja kookoshiutaleita. Oikeastaan aika hyvä korvaaja rahkoille joita ennen lipitin menemään. 


Maanantaina oli viikon ainoa luento yliopistolla, ja juuri silloin meille pärähti yllätysvieras - health visitor. Vähän niin kuin neuvolantäti, jos oikein ymmärrän. Leon oli juuri nukkumassa päiväunia eikä täti halunnut häntä herättää, mikä on mielestäni vähän hassua, jos lapsen takia kotikäynti tehtiin. Kaitsu sai nipun luettavaa ja nämä ovat itse asiassa tosi laadukkaita materiaaleja sisältäen käytännön vinkkejä taaperoikäisen kasvatukseen, loruja ja leikkejä, terveys- ja turvallisuustietoa... Näiden lukemisen jälkeen ei jää montakaan kysymystä enää kysyttäväksi health visitorilta - ja se varmaan on tarkoituskin. 


Tänään saapuivat meidän kierrätysaatikot! Ei meillä mennytkään ehkä kuin noin kolmisen viikkoa, ennen kuin ymmärsimme että jokaisessa taloudessa pitäisi olla omat tällaiset laatikot ja tilasimme ne kaupungin nettisivujen kautta (kysymys kuuluu mitä tapahtui tässä asunnossa aiemmin asuneiden laatikoille... vai eivätkö he kierrättäneet? *gasp*). Näihin lootiin perhe kerää omat tölkkinsä, pahvinsa ja purkkinsa, ja kiikuttaa sitten kadun varteen keskiviikkoaamuisin tyhjennystä odottamaan. Lisäksi saimme biojäteastian ja kassin keräyspaperille. Vielä jos muistamme ensi keskiviikkona toimia odotetusti niin hyvä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!