perjantai 6. helmikuuta 2015

Rekisteröity


Viimein saapui postissa todistus - minut on hyväksytty ja rekisteröity Scottish Social Services Councilin rekisteriin sosiaalityön opiskelijana. Paria päivää aiemmin tuli myös todistus siitä, ettei minua ole tuomittu mistään sellaisesta, mikä estäisi minua työskentelemästä haavoittuvien asiakasryhmien kanssa (PVG Scheme). Jea!

Yliopisto on keuhkonnut näistä rekisteröinneistä jo hakemisvaiheesta alkaen, mutta huomasin opintojen alkaessa tammikuun puolessa välissä, etten suinkaan ollut ainoa, jonka rekisteröinti oli vielä vaiheessa. Papereissa lukeva ehto siitä, että rekisteröinti on oltava hoidettuna opintojen alkaessa onkin siis lähinnä juuri sitä - sanoja paperilla - ja koulu (ja SSSC) ovat paljon ehdottomampia siitä, että paperit on kunnossa siinä vaiheessa, kun lähdemme ensimmäiseen harjoitteluun ensi syksynä.

Mielenkiinnolla seuraan myös Suomen aiheeseen liittyvän lainsäädännön kehitystä - Hallitus on antanut tammikuussa esityksen sosiaalialan ammattihenkilölaista sekä ammattilaisten merkitsemisestä ammattihenkilörekisteriin. Tulevaisuudessa Valvira tulee valvomaan siis myös sosiaalialan ammattilaisia samalla tavoin, kuin terveydenhoitoalan ammattilaisia jo ties miten monta vuotta. Jännittävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!