perjantai 13. helmikuuta 2015

Hampaat hoidossa


Saimme taas uuden rastin kuvitteelliseen "Ei olla koskaan ennen tehty tätä ulkomailla" -listaan, kun kävimme koko konkkaronkka hammastarkastuksessa naapuruston hammashoitolassa. Vastaanotto on yksityinen, mutta ottaa vastaan myös ns. julkisen puolen asiakkaita, kuten me.

Ajanvarauksen koko perheen tarkistukseen saimme nopeasti parin viikon päähän siitä kun rekisteröidyimme asiakkaiksi - virkistävää vaihtelua monen kuukauden jonoihin Suomessa! Kaikkien tarkastukset tehtiin samalla kertaa vuoron perään ja aikaa meni noin puolisen tuntia. Tarkastukset olivat myös maksuttomia.

Lasten hampaat olivat hyvässä kunnossa, eikä tarkastuksen tehnyt hoitaja ollut huolissaan Lukan purennasta. Hän on käynyt oikomishoitajalla Suomessa ja rautojen asennusta harkittiin, mutta täällä ne asennetaan yleensä aikaisintaan 9 vuotiaille. Luka jää seurantaan ja tarvittaessa saa lähetteen oikojalle jos rautahampaat eivät näytä asettuvan hyville paikoille.

Meille aikuisille varattiin jatkoajat hammaslääkärille muutamiin pieniin paikkailuihin. Saimme etukäteen valita otammeko hopeapaikat NHS-hinnalla (alle £10) tai valkoiset "yksityiset" paikat, noin £40 per paikka. Mukaan saimme kustannusarviot tulevasta hoidosta - miellyttävä muutos totuttuun käytäntöön, Suomessa kun hammaslääkärilaskut tulee välillä vähän yllätyksenä, vaikka kävisi kunnallisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!