torstai 12. helmikuuta 2015

Shaun the Sheep ja sunshine

Lukalla on menossa ensimmäinen lomaviikko koulusta. Pientä äksöniä ollaan sen kuluksi keksitty, Kai vei Lukan parturiin (£14.50 aikuisen ja lapsen hiustenleikkuu yhteensä) ja minä otin Lukan mukaan leffaan. Liput (lapsi + opiskelija) ja popcornit mehulla ja pienellä suklaapatukalla maksovat yhteensä vajaat £13, vaikka menimme katsomaan päiväsaikaan jolloin liput ovat edullisemmat kuin iltaisin.


Late Lammas oli ihan loistava valinta ensimmäiseksi englanninkieliseksi elokuvaksi teatterissa Lukan kanssa. Leffassa ei puhuta yhtään mitään, mutta sen sijaan se vilisee brittimiljöötä maaseudulta kaupunkiin. Kotiin kävellessä pohdittiinkin Lukan kanssa mitä kaikkea tuttua bongattiin - ainakin jalankulkijoiden keltaiset valonappilootat liikennevaloissa, käytettyjen vaatteiden hyväntekeväisyysliike, keltainen ambulanssi, kaksikerrosbussi, käsidesiannostelijat ja paljon muita yksityiskohtia, jotka todennäköisesti olisivat jääneet huomaamatta jos emme olisi nähneet täällä arkiympäristössä.

Luulen että Luka piti elokuvaa ennakolta vähän lällynä, eikä ollut meistä se innokkaampi leffaanlähtijä. Kuitenkin heti leffan loputtua kommentti oli: "En oo koskaan nähnyt näin jännää elokuvaa!"Ja tämä noudattikin aika samanlaista juonikaavaa kuin Nick Parkin luomien hahmojen aiemmat tarinat, eli sympaattiset tyypit ajautuvat erehdyksen ja sattuman kautta älyttömään tilanteeseen joka eskaloituu jännittäväksi kohellukseksi ja loppuu onnellisesti. Muistan itsekin pelänneeni lapsena yhden Wallace & Gromit leffan kumihanskapäistä mykkää pingviiniä eikä Kanin kirouskaan ole ihan keponen pienten lasten katsottava, ja mielestäni tämä jatkoi ihan hienosti ja maanläheisesti samaa tuttua kaavaa - ihan hyvä saavutus ilman sanallista dialogia.


Parina aurinkoisena päivänä ollaan käyty palloilemassa puistossa. Tänään saatiin seuraksi täällä asuva toinen suomea puhuva perhe - pojat tykkäsivät kaikki kun saivat höpöttää suomea ja juosta pitkin puistoa. Ensimmäistä kertaa puistossa oli muitakin lapsia, ehkä kevät on siis tullut myös paikallisten mielestä. Hassua ajatella, että sunnuntaina on laskiainen. Silloin olemme suunnitelleet suuntaavamme Glasgow'iin, katselemaan elämää kotilähiön ulkopuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!