maanantai 13. heinäkuuta 2015

Glasgowta katsastamassa


Ystäväni visiitin viimeisen kokonaisen päivän vietimme Glasgowssa. Hyppäsimme bussiin, ja matka taittui suht halvalla kun kuljimme off-peak aikaan. Matkalla ihmettelimme T in the Park -festareille lähdössä ollutta kansaa, matkavarustuksista päätellen vaikuttaa siltä että täällä osataan viettää kunnon festarit.Glasgowssa suunnistimme Buchanan kävelykatua alaspäin kohti Clyde-jokea. Kohteenamme oli Saint Enochin ostoskeskus ja siellä olevat Disney Store ja Hamleys-lelukauppa. Täytyy kyllä sanoa että yksinkertaisesti tykkään Glasgown fiiliksestä, arkkitehtuurista ja kaikesta enemmän kuin Edinburghista. Saako sanoa, että vähän sama, jos tyykkää enemmän Vantaasta kuin Helsingistä? Toinen vain kolahtaa enemmän, eikä sitä ehkä voi sen enempää perustella.
Pyörittyämme kaupoissa tarpeeksemme, nappasimme banaanismoothiet Millies Cookiesilta ja kävimme ulkoiluttamassa kameroita kauppakeskuksen takana virtaavalla Clyde-joella.

Glasgow Central asema


Viisi tuntia oli oikein sopiva aika kierrellä keskustaa, käydä Pizza Hutissa vegepizzalla, kuunnella taitavia katumuusikoita ja säkkipillinsoittajia ja arpoa olisiko lämpötila tarpeeksi lämmin riisua takki vai eikö sitten ihan kuitenkaan.

 

Jos olisimme ottaneet paluuliput tuntia myöhemmin takaisin lähteneeseen bussiin, olisimme viettäneet viimeisen tunnin modernin taiteen museossa. Nyt kuitenkin tyydyimme ihastelemaan sitä ulkoa ja käyn sen tarkastamassa toisella kertaa. 

2 kommenttia:

  1. Yay Glasgow! Ennen kuin me muutettiin tänne Glasgowhun olin lähinnä vain kuullut varoitteluja Glasgowsta ja sen synkistä alueista - jo näin muutaman viikon jälkeen voin sanoa että emme ole katuneet kaupunkivalintaa! Kuten jo kirjoititkin; täällä on mukava fiilis, se on tärkeää. Ja hyvät shoppailumahdollisuudet ja vähemmän turisteja kuin Edinburghissa ;) Kun tulet seuraavan kerran tänne päin niin laita viestiä!

    VastaaPoista
  2. Glasgowssa on vain sitä jotain. Ja vaikka sielläkin on mäkiä, isoja teitä ja joki keskellä kaupunkia, tiet kulkevat lohdullisen luotisuoraan ja eksyminen on melkein mahdotonta. Ehkä se viehättää minua :) Syksymmällä tullaan ainakin lasten kanssa katsastamaan Riverside museo.

    VastaaPoista

On ilo kuulla sinusta!