maanantai 1. joulukuuta 2014

Stirling - ensivaikutelma

Tässä vielä parit kuvat viikon reissultamme ja ajatuksia joita matka herätti.

Edinburgh
Edinburghin linna

Matkustaminen Lappeenrannasta Britteinsaarille ei ole ihan simppeli juttu. Kaksi aikuista nyt vielä juoksee Schipolin päästä päähän kieli vyön alla vaihtaen konetta lennossa (hehe) - mutta entä kun lisätään yhtälöön kissa ja kaksi lasta? Pakko miettiä kaikkia mahdollisia lento-juna-kombinaatioita...

Stirlingin juna-asema

Stirling on meidän makuun aivan loistavan kokoinen ja oloinen paikka - olemme tottuneet elämään Lappeenrannassa lähellä metsää, Saimaan rannalla ja sopivan pienessä kaupungissa. Stirlingissä on melkein 30 000 asukasta vähemmän kuin Lappeenrannassa (kuka olisi arvannut..?) mutta luonto/kaupunkisuhde on mielestäni aika optimaalinen.

On joki, kukkuloita, metsää - ja sitten on ostarit, vanhan kaupungin kivitalot ja linna. En malta odottaa sitä että pääsemme kevään tullessa tutustumaan poikien kanssa uuteen kotikaupunkiin ja sen lähiseutuihin.

Stirling Arcade

Steak pie

Kiitos skottilaisille ilmaisista vessoista! Tämän huomasi kun vietimme päivät kaukana hotellilta ja pitkiä matkoja kävellen ja paikkoja ihmetellen. Vessa löytyy melkein mistä kaupasta/kuppilasta vain, eikä missään vaadita kolikoita, poletteja tai s-etukortteja. Vessa on ihmisoikeus!


Skottiaksentin ymmärtämiseen tarvitsemme vielä treenausta. Usein riittää että tietää mistä aiheesta puhutaan ja päättelee loput (mekin saimme jopa asunnon vuokrattua kaikkine byrokratiakiemuiroineen!), mutta lämpimästi suosittelen tänne päin suuntaavia kuuntelemaan vaikka paikallisia tv-uutisia tai katsomaan pari skottileffaa ennen matkaa.Fish & chips
Kohtaamamme stirlingiläiset vaikuttivat todella sydämellisiltä ja avuliailta. Tiedän, että kohteliaisuus kuuluu brittiläiseen ja skottilaiseen kulttuuriin jopa siihen asti ettei ihan kaikkiin kohteliaisuuksiin voi luottaa (Suomessa ei kysellä "mitä kuuluu", jos ei haluta tietää vastausta) - mutta tälläkin varauksella meille tuli olo että perheemme on tervetullut asumaan, opiskelemaan, etsimään työtä ja elämään tässä kaupungissa.


Lovers walk
Kaiken kaikkiaan, kiva palata takaisin Skotlantiin joulun jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!