perjantai 19. joulukuuta 2014

Matkalippuhuojennus

Viimeinen iso stressin aihe on viimein vedetty yli To do -listalta, vihdoin on koko konkkaronkalle, kissa mukaanlukien, varattu lentoliput.

Kissan matkalle saaminen ei sitten ollutkaan ihan yksinkertainen juttu!

Ensin kuvittelimme, että kissa otetaan mukaan vähän niinkuin ylimääräisenä matkatavarana, kuten vaikka... golfmailat tai surffilauta - riittäisi että soitetaan valittuun lentoyhtiöön lippuja tilatessa ja sieltä sanottaisiin että tervetuloa, heittäkää se kissan häkki vaan vähän eri tiskille kuin muut matkatavarat. Olimmehan jo ottaneet selvää kissan kuljetuksen kiemuroista aiemmmin, ja huolehtineet että Dalilla on passi, siru ja kuljetushäkki ihan valmiina.Ensin lähestyimme puhelimitse KLM:ää. Tämä lentoyhtiö oli listattuna Brittein hallituksen sivuilla hyväksyttynä lemmikinkuljettajana ja olimme sillä itse viimeksi lentäneet ja ihan hyväksi havainneet (pysyi ilmassa). Vastaus: KLM ei lennä kissoja Helsingistä Britanniaan ja yhtiöstä on itseasiassa oltu yhteydessä Britteihin lentoyhtiön nimen poistamiseksi suositetujen lentoyhtiöiden listalta. Höh.

Seuraavana listalla British Airways: eivät lennä kissoja Britanniaan. LuftHansa: Eivät lennä kissoja Britanniaan. Molemmilla perustelut olivat samansuuntaisia - Britanniassa on niin tiukat byrokratiasäännöt saapuville lemmikeille, etteivät lentoyhtiöt halua ottaa paperisodasta vastuuta. Viimeisenä oljenkortenamme oli Finnair: Finnair Cargon kautta saattaisi onnistua kuljetus Heathrowlle, mutta hinta olisi tähtitieteellinen. Meille kommentoitiin: "On teillä vissiin arvokas kissa?" Ehe.

Hetken aikaa mietimme ihan vakavasti onko tässä enää järkeä. Sitten mietin, että täytyyhän tämä kansainvälisten eläinkuljetusten setviminen ja järjestäminen olla jokun työtä. Eläinnäyttelyitä on pitkin maailmaa ja ihan tasan on olemassa järkevä keino miten näitä hoidetaan.

Dali Kiipeilypuu poseeraa myynti-ilmotusta varten. Banskulaatikoista on tullut pysyvä osa meidän kodikasta sisustusta.


Päädyimme Heathrow'n Animal Reception Centren sivuille (kappas, vastaanottokeskus eläimille) ja siellä suositellaan että eläimen kuljetuksen hoitaa Pet Travel Agent - lemmikkien matkatoimisto. Vau - juuri sitä mitä olimme etsineet. Ensin linkit toivat vain ulkomaisia yrityksiä, mutta sitten löysimme yhden Helsinki-Vantaalta. Firma tarjoaa jopa ovelta ovelle kuljetusta, mutta meidän tarpeisiimme sopii kissan vienti Hki-Vantaalle ja nouto Glasgown lentokentältä. Siinä välissä tämä yritys yhteistyökumppaneineen hoitelee kaikki tulleihin, lentolippuihin ja paperiasioihin liittyvät systeemit. Riittää että viemme kissan passeineen ja terveystarkastettuna toimistolle ja olemme vastassa koneen laskeutuessa seuraavana päivänä Skotlantiin.

Nyt on kissan lento varattu ja vahvistettu (puhelinsoitto KLM:n Glasgow'n puhelinpalveluun) ja pääsin varaamaan viimeisenä oman lentoni. Näyttää siltä, että pääsemme kaikki viettämään uutta vuotta uudessa kodissa.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Miten sujui kissan kanssa muutto??
  Tuskailen juuri kahden karvalapseni saamista Skotlantiin. Tuntuu ihan kamalalta, että joutuisin lähettää pojat toisella koneella kuin itse matkustan. He ovat lapsiani eivätkä jotain täytettyjä hyllyn koristeita. :( Kiitos vastauksesta! t. Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt vastaus: tässä postauksessa kuvailen kissan matkaa aika yksityiskohtaisesti http://neljatuultaskotlannissa.blogspot.co.uk/2014/12/taalla-ollaan.html

   Pidempi vastaus: Meidän aikatauluihin sopi ihan hienosti se, että kissa matkusti erikseen, vaikka toki vaati vähän sumplimista. Myönnän että kyllä se hirvitti kissan puolesta, mutta se lemmikki cargoyrityksen pitkä kokemus ja ammattitaito, sekä muiden kokemukset joita netistä luin etukäteen vakuuttivat minut siitä että kissa tuskin reissussa sen kummemmin rähjäätyy - lähetetäänhän eläimiä jatkuvasti näyttelyihin ja kasvattajilta toisille jne. Ja tosiaan, ensimmäisen vuorokauden matkan jälkeen kissa vietti uudessa kodissa lähinnä nukkuen, mutta sen jälkeen tuntui ettei se koskaan missään muualla olisi asunutkaan, eikä kantanut kaunaa :)

   Poista

On ilo kuulla sinusta!