tiistai 9. joulukuuta 2014

Bursarya hakemassa

Maisterintutkintojen rahoitukset Britteinsaarilla ovat kiven alla. Stirlingin yliopiston sivuilla lukee kuitenkin että sosiaalityön maisteriohjelmaan voidaan tietyissä tapauksissa myöntää apurahoja (bursary), mikä kattaa lukukausimaksut. Apurahat myöntää se samainen SSSC, mikä ohjaa ja valvoo sosiaalialan työtä ja opiskelua Skotlannissa.

Maininta apurahasta oli kuitenkin kirjattu koulun sivuille niin monenlaisin ehkä-lausein, etten millään tavalla laskenut sen varaan hakiessani paikkaa. Enkä edes yllättynyt kun lopullisessa  tarjouskirjeessä luki, että "huomaathan, ettei tarjous opiskelupaikasta sisällä apurahaa."

No, jokin aika sitten sain kuitenkin sähköpostin yliopistolta joka oli kuin pieni isku halolla päähän. Yllättäen SSSC:llä on "vapautunut" apuraha ja yliopisto on päättänyt nimetä minut (minut!!) ehdolle apurahan saajaksi. Lisänä oli vielä pari lieventävää lausetta (apuraha saattaa olla kattamatta koko lukuvuosimaksua ja muistathan varata varat elämiseen ja kulkemiseen...) mutta silti - vaikuttaa siltä että saatan selvitä £585 lukuvuosimaksulla £4000 sijaan!

Samana päivänä kun kotona odotti SSSC:n rekisteröinnistä puuttuva paperilomake, sain sähköpostiin ohjeet siitä, miten apurahaa haetaan.


Ennen sosiaalityön aloittamista minun tulee rekisteröityä SSSC:llä ja hakemukseni on edennyt pisteeseen, että minun tulee täyttää enää haavoittuvia asiakasryhmiä suojelemaan suunniteltu rekisteröityminen (Protecting Vulnerable Groups Scheme). Hakemuslomakkeessa oli mielenkiintoisia kysymyksiä - kuten äidin tyttönimi ja viimeisen viiden vuoden osoitehistoria - kuka sitäkin muistaa?

Apurahahakemuksen sen sijaan täytin näppärästi netissä. Koska olen ei-brittiäinen EU-kansalainen, ja olen asunut EU-maassa viimeiset 3 vuotta minulla on mahdollisuus saada apuraha ainoastaan lukuvuosimaksuihin. Vasta hakemuksen täyttäohjeita lukiessa tajusin, että tukea voisi hakea lisäksi esimerkiksi myös lasten elinkustannuksiin (jos siis on skottilainen). 

Jotta sain hakemuksen täytettyä ilman paikallista veronumeroa ja pankkiyhteyksiä jouduin soittamaan heidän puhelinneuvontaansa. Kiitos aikaeron, ystävällinen virkailija oli vastaamassa kysymyksiini vielä Suomen aikaa iltaseitsemältä! 

Nyt on anomus lähtetty ja liitteet ja PVG lähtevät postissa kohti Dundeeta. Dun dun dun.. melkein alkaa jännittää :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!