lauantai 27. joulukuuta 2014

Hei hei, vanha koti

Vietin hetken pläräillen vanhoja ja vähän tuoreempiakin valokuvia ja tässä tulossa pläjäys niistä. Muutimme tähän asuntoon melko tasan neljä vuotta sitten. Silloin täällä näytti aika erilaiselta kuin nyt (vaikka huonekaluja on melkein yhtä paljon).

Lastenhuone

Eteinen

Olkkari

Keittiö

Innokkaina ensiasunnon omistajina vedimme kaikki seinäpinnat uusiksi. Oranssia - vihreää - ihanaa tummaa ruskeaa... Talkooapua saimme molempien vanhemmilta, sukulaisilta ja kavereilta. Yhdentoista päivän mieletön urakka, mutta jälkeä tuli aikaiseksi.

Tältä täällä näytti silloin kun kaikki oli valmista. Edelleenkin tykkään tästä asunnosta ja sen värimaailmasta - vaikka eteinen on kapea ja pimeä, sauna on pikkuruinen eikä kiuasta ja hellaa voi pitää samaan aikaan päällä. Sitten vähän arkirealismia, koska meillähän ei ikinä näytä siltä kuin sisustuslehdissä.

Kuvia selatessa muistelin mitä kaikkea mahtuu viimeiseen neljään vuoteen. Mieleen ovat jääneet ainakin Leonin syntymä ja vauva-aika, omien opintojen loppurutistus opinnäytetyön parissa, toisesta kissasta luopuminen, murtuneen käden parantaminen, lasten korvatulehdukset, kiukkukohtaukset ja jäähypenkin käyttöönotto, esikoulun aloittaminen, synttärijuhat sukulaisten ja kavereiden kanssa, Lukan tanssiesitykset olohuoneessa ja Leonin jatkuvien uusien oivallusten seuraaminen. Melkein kaikki kuvissa näkyvät tavarat on myyty tai lahjoitettu eteenpäin - mutta tavarat eivät olekaan se, mikä tekee kodin, sen olemme tässä oppineet.

Nyt lähdemme uuteen suuntaan ja asunto jää vuokralle. Hei hei, vanha koti - ja odotamme kaikki millaisia tarinoita seuraavassa osoitteessa saamme kuvata, tallentaa muistoihin ja kertoa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!