sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pancakes and lawn bowls


Tämä sunnuntai aloitettiin pannareilla. Olemme pari-kolme kertaa kokeilleet eri reseptejä, mutta pannareista on aina tullut kamalan paksuja ja joko kuivia tai raakoja. Mutta nyt kokeilimme Kaksin kaunihimpi -blogin Camillan reseptiä ja ihan mielettömän hyviä tuli! Ruokasoodaa ei löytynyt Tescosta hyllystä nimellä jolla etsimme (baking soda) vaan se oli nimetty bicarbonate of soda. Niin hyviä näistä kuitenkin tuli, että eiköhän se ole samaa tavaraa. Lisukkeina tuttua Dansukkerin vaaleaa siirappia (Edinburghin Nordic Affäristä) ja kermavaahtoa, nam.


Tämän jälkeen lähdimme uhmaamaan tuulta ulos ja suuntasimme läheiselle Riverside Bowling Clubille. Kuluneella viikolla olimme saaneet postiluukusta lappusen, jossa mainostettiin klubin avoimia iltapäiviä jolloin kaikki ikään ja taitoon katsomatta olisi kutsuttu tutustumaan nurmikeilailuun (lawn bowls). Ennalta tiesin että lajissa käytetään soikion mallisia palloja, joissa on ympyräkuvioita ja epäilimme sen muistuttavan enemmän petankkia kuin keilailua.



Klubilla meidät vastaanotttivat ystävälliset kolme herrasmiestä, jotka toivat meille erikokoisia palloja ja kädestä pitäen selittivät pelin säännöt. Pieni valkoinen pallo (jack) heitetään maaliksi, ja muilla palloilla pitäisi päästä mahdollisimman lähelle sitä. Kuten pentankissa. Juju on siinä, että pallot ovat epätasapainoisia, tai kuten meille toistettiin: 'balls are biased'. Pallon litteillä kyljillä on merkit, jotka kertovat kumpaan suuntaan ne kaartavat heitettäessä. Kai ja Luka nakkelivat palloja muutaman yrityksen jälkeen melkein kuin vanhat tekijät, mutta minun palloni tuppasivat huojumaan ja heilumaan irvokkaasti ennen kuin kaarsivat ulos pelialueelta. 



Kiitimme ystävällisiä keilausklubilaisia ohjauksesta ja hauskasta pelistä ja vaihdoimme tutumpaan pallolajiin lähipuistossa. Nurmikeilausta olisi kiva kokeilla toisenkin kerran, mutta kausimaksu tällä klubilla maksaisi £85. Aika suolainen hinta puolen vuoden keilailusta (ulkokentällä pelataan huhtikuun puolivälistä syyskuun loppuun). Meillä on naapurustossa tosin myös halli, jossa tätä lajia pelataan sisällä vähän pienemmästä kausimaksusta (indoor bowling on täällä siis lawn bowlsia sisätiloissa, kun taas perinteinen keilaus on nimeltään ten pin bowling). 

Ruiskukka (cornflower) koulun pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!