torstai 4. toukokuuta 2017

Kanada tour: Banff

Kaksi viikkoa Kanadassa hujahtivat ohitse, näimme ja koimme kaikenlaista ja palasimme kotiin päät pyörällä paitsi jetlagista myös kaikesta oppimastamme. Koska matkan tarkoitus oli tutustua sosiaalityöhön Kanadassa, ohjelmamme oli tiukka ja täynnä visiittejä Calgaryn yliopistoihin, eri toimistoihin ja laitoksiin. Onneksi niiden välissä ehdimme nauttia myös kevätauringosta ja ottaa pari irtiottoa. Tässä postauksessa kuvia vapaapäivältämme, jolloin opiskelijakollegan kanssa hyppäsimme Greyhoundiin (vähänkö oli olo kuin olisi elokuvassa!) ja huristimme kaupungin länsipuolella kohoaville Kalliovuorille Banffin kylään haistelemaan raikasta vuoristoilmaa. Banffin 'highstreet'Kaikki on tosiaan lätäkön toisella puolella suurempaa, jopa mustikkaskonssit!


Aamukahvin äärellä tarkastelimme kartoistamme alueen kävelyreittejä, saimme kysymättä neuvoja vieressämme istuneelta älyttömän ystävälliseltä paikalliselta naiselta joka varoitti meitä alueella liikkuvista karhuista, ja teimme päivän suunnitelman. Banff on pieni paikka, mutta sielläkin olisi ollut tekemistä useammalle päivälle - susitarhaa, kuumia lähteitä, laskettelua... Me tyydyimme parin tunnin patikointiin kylän laitamilla ja päätimme kiivetä Tunnel Mountainille.


Alas kävellessämme kuulimme Bow-joen putoukset, tai ehkä pikemmin kosken. Vesi oli älyttömän kirkasta ja turkoosia.
Kolmen tunnin kävelyn jälkeen maistuivat pannarit, milläs muulla kuin vaahterasiirapilla. Ja oli siinä ehkä vähän muutakin mukana, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!