perjantai 3. lokakuuta 2014

Tästä se alkaa

Olen ehtinyt aloittaa pari blogia tähän mennessä, mutta aina uudessa on oma viehätyksensä. Monia päätöksiä - edessä tyhjä taulun kangas. Mikä nimeksi? Mitä kuvia? Millainen tyyli ja tunnelma?

Luonnostellessani ylläolevaan otsikkokuvaa näin mielessäni Skotlannin vihreät kukkulat. Miten monesti olenkin ehtinyt jo kuvittelemaan värit ja tuoksut ja maisemat, tuulen ja kostean ilman (myönnetään, höystettynä sellaisella Sound of music -tyyppisellä 'the hills are alive...' vivahteella). 

Sound of Music meme

Reissuromantiikan lisäksi huomasin muistavani käppyrän opiskeluajoilta - U-käyrän jolla kuvataan kulttuurista sopeutumista. Tällä hetkellä olemme vasta aloittelemassa mieletöntä matkaa (seikkailua, meille on kerrottu), jalat vielä topakasti kotimaan kamaralla, päiväkotiarjessa ja leipätyössä. Kuitenkin jo nyt voimme huomata miten kaikki perheenjäsenet (no ehkä kissaa lukuunottamatta) kulkevat tunteiden aallokossa tulevaa odottaen. Täydestä täpinästä ahdistukseen, laidasta laitaan mennään kaikki eri tahdissa sulassa sovussa. Uumoilen, että samaa aallokkoa on vielä edessäpäin.


Aika näyttää, millainen tarina tästä tulee: dokumentoimmeko itseironista case-studya kotoutumiskaaresta - alkuvaiheen innostuksesta ja myöhemmin koti-ikävän aallonpohjan kautta sopeutuneista uus-skottilaisista - vai palaammeko kenties maitojunalla kotiin. Mutta päätös on tehty - ja ovet on auki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!