perjantai 30. joulukuuta 2016

Joulu Aberdeenissa

Tässä muutamia talvisia ja ei-niin-talvisia kuvia meidän joulureissulta Aberdeeniin. Tällä kertaa road trippimme ei ollut yhtään niin ohjelmarikas kuin viime vuonna Invernessissä - enkä onnistunut edes löytämään yhtään karpalo-briejuusto paahtoleipää joita viime jouluna mussutin monessa paikassa. Tänä vuonna mentiin enemmän mutu-tuntumalla ja rentoillen - saunottiin hotellissa (lapset myös!), paukuteltiin christmas crackereitä ja syötiin hyvällä omalla tunnolla pizzaa, currya ja burgereita eikä pingotetu siitä että muka pitäisi olla jotain jouluisempaa. Ensi vuonna palataan sitten ruotuun.

Tapanina kävimme nauttimassa auringon paisteesta Aberdeenin Duthie-puistossa. Sää oli kuitenkin aika kirpakka, ja koska meillä ei ollut mitään kuningasajatusta siitä mitä Aberdeenissa erityisesti kannattaisi nähdä, tyydyimme pyörähtämään leikkipuistossa, David Welch Winter Gardenissa ja keskustan Union Squaren ostoskeskuksessa. 

Kolme yötä löysäiltyämme näissä maisemissa palasimme kotiin taas vähän pidempää reittiä, välietappina Tyrebagger-metsä heti Aberdeenin ulkopuolella, missä pääsimme jaloittelemaan ennen kuin istuimme parituntisen loppumatkan Perthiin asti  Cairngorms-luonnonpuiston halki mahtavissa vuorimaisemissa.
Lumikin käväisi maassa tapaninpäivän aamuna.


Duthie Park
The David Welch Winter Garden - ilmainen sisäänpääsy ja ihania kasveja. Suosittelen!
Tyrebagger woods. Jossain lähellä pellon keskellä (eikä ihan kävelymatkan päässä) olisi kartan mukaan olleet Aberdeenin standing stones, eli esimerkki muinaisista skottilaisista kivikehistä. Se olisi ollut kiva käydä tsekkaamassa, mutta netti tiesi kertoa että isommat luokan tietyöt hankaloittavat parhaillaan paikkaan pääsyä. Toisen kerran sitten.
Maisemia Cairngormsista. Opimme tällä reissulla kantapään kautta, etteivät vuoriston mutkatiet ja huoltsikalta ostetut sipsit ja limppari välttämättä ole lasten kanssa matkustaessa optimaalinen yhdistelmä -  joten ei enempää kuvia tältä tien pätkältä tällä kertaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin rentouttava reissu - ja ainakin voidaan vetää Aberdeen yli listalta, viimeinenkin iso kaupunki Skotlannissa nyt käytynä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!