lauantai 3. tammikuuta 2015

Laatuaikaa


Juhlapyhät ovat vähän jarrutelleet meidän asioiden hoitamista ja välillä tuntuu että elämä on yhtä palapeliä. Ei päästä hoitamaan asioita (esim. rekisteröitymään terveysasemalle, etsimään bussiaikatauluja), koska ei ole ollut nettiä kotona. Ei saada laajakaistaa kotiin, koska ei ole brittiläistä pankkitiliä. Ei saada pankkitiliä, koska on pyhät ja niin edelleen.


Mutta oikeastaan tämä pieni ”pakkoloma” on ollut ihan kiva – ollaan ihan reilusti rauhoituttu kotona, pelailtu lautapelejä, ulkoiltu säiden salliessa (täällä on parina päivänä tuullut puuskittain 30m/sekunnissa ja vettä tullut vaakassa n. kuuden tunnin kuuroissa) ja ihan vaan vietetty sitä kuuluisaa laatuaikaa perheen kanssa.


Nämä kuvat ovat eiliseltä aurinkoiselta aamulta, kun käveltiin ensimmäisen kerran koko perheen kanssa kotoa keskustaan (noin vartin matka Leonin tahdilla). Matkalla ylitetään junarata siltaa pitkin.Kun sataa ja on matalapainetta, ilma on oikeastaan ihan lämmin (jopa +8), mutta kuulaalla ilmalla tuuli on napakka ja ilma tuntuu kylmemmältä. Ensimmäisen kerran huomattiin, että noilla takana kohoavilla huipuilla on lumikerros.


Keskustan vilkkaimpiin katuihin lukeutuva Murray Place oli käytännössä ihan autio eilen aamulla, tammikuun 2. päivä on Skotlannissa pyhäpäivä, jolloin pankit ja iso osa kaupoista on kiinni. 

Autottomuus ja netittömyys ovat saaneet meistä kekseliäitä ja viitseliäitä. Kauppoihin lähdetään rinkan ja reppujen kanssa sään kestävässä varustuksessa ja ilmaista wi-fiä voi tarpeen tullen käydä käyttämässä vaikka myrsyisäksi pyhäyöksi suljetun juna-asema portilla kymmenen aikaa illalla (testattu on). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!