perjantai 2. tammikuuta 2015

Ensimmäisten päivien muuttoshokki

Pari-kolme ensimmäistä päivää uudessa maassa ja uudessa kodissa menivät aika hötinällä. Useamman kerran saimme toistella toisillemme ja itsellemme - tämä ei ole loma, tämä ei ole hotelli, ja nyt on loma- ja pyhäaika jolloin asiat eivät vain toimi niin näppärästi kuin ehkä arkena.

Kaiken muuttoa edeltäneiden valmistelujen, pakkailun ja siivouksen jälkeen sitä olisi kuitenkin ehkä toivonut että uudessa kodissa jotkut elämän perusasiat kuten suihku, lämmitys, sähkö, nettiyhteys ja jätehuolto olisivat toimineet jollain totutulla tavalla. 

Viime päivinä me olemmekin..


Totutelleet taas tiskaamiseen (viime kerrasta olikin.. kuka ties kuinka kauan)


..ja elämään ilman TV:tä


Tutustuneet uuteen kotiseutuun......ja lähimpään leikkipuistoon. Liukumäen rakentanut tuttu ja turvallinen suomalainen Lappset!Toivuttu jetlagistä (kyllä, vaikka aikaeroa on vain kaksi tuntia.)


Yritetty opetella paikallista kulttuuria (keskiviikko on jätepäivä - kaikki talot raahaavat jätelaatikot kadun varteen, josta roska-auto käy ne hyvällä tuurilla tyhjentämässä).


Tässä on meidän sähkömittari. Lilan värinen härpäke oikeassa laidassa on tikku (vähän niinkuin USB-tikku), johon ladataan rahaa lähimarketissa - prepaid sähköä! Näppärää kyllä nähdä tarkalleen reaaliajassa miten sitä kuluttaa. Päivässä opimme sammuttamaan kaikki tarpeettomat valot ja sähkölaitteet (myös lämpöpatterit) silloin kun niiden ei ole pakko olla päällä. 


Lisäksi tietenkin vielä purettu matkalaukkuja...


...ja kaikesta huolimatta oltu tosi tyytyväisiä siitä, että vuoden vaihtuessa sää ja maisema ihan talon ulkopuolella on tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!