lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tulipahan käytyä


Ja tältä näytti Edinburgh tänään. Vielä eilen illalla olimme Kain kanssa kahden vaiheilla lähdemmekö ennakkoäänestämään Edinburghiin tänä lauantaina. Viikon sisään on riittänyt vipinää (Stirlingin linna, Aberfoylen metsä..) ja oikeastaan kaipasimme ihan vain rauhallista kotipäivää. Sääennustuskin uhkaili viikon auringonpaisteen vaihtuvan juuri tänään viikon sadekauteen ja nipi napin 10 asteeseen kohoaviin lämpötiloihin. Mutta sitten taas, kansalaisvelvollisuus ja mitä näitä nyt on, hyvät syyt voittivat. Pääasiassa mietimme - jos äänestäminen ei ole meille tarpeeksi hyvä syy lähteä Edinburghiin - mikä sitten olisi? Joten aamulla hyppäsimme bussiin ja niin sitä sitten taas oltiin vilkkaassa, urbaanissa ja meluisassa kaupungissa.

Viime kerralla marraskuussa Edinburghin keskusta ei yhtään vakuuttanut minua. Tällä kertaa sää oli vielä kurjempi. Välillä satoi rakeita ja tuuli ihan mielettömästi. Sitten vain satoi. Sen jälkeen pilvet väistyivät hetkeksi ja aurinko paistoi iloisesti. Sitten nousi taas tuuli, joka (kylmän) föönin lailla kuivatti hiukset ja housunlahkeet ja sai ainakin minulla korvat särkemään. Sitten oli pienen hetken tyyntä ja erehdyimme ajattelemaan "täällähän on ihan kivaa" - kunnes minuutteja myöhemmin puuska heitti päällemme uuden raekuuron ja kaikki alkoi alusta. Sormet olivat koko ajan niin jäässä, että kaivoin kameran kassistani vain kerran - ottaakseni tuon yllä olevan kuvan ihan vain demonstroidakseni äskeistä kuvausta.  

Voisin valittaa Edinburghin keskustasta vielä lisääkin. Se on mäkinen ja rakennettu paikka paikoin moneen kerrokseen - josta GoogleMaps ei osaa erottaa eri tasoja (mikä vaikeuttaa turistina seikkailua). Välimatkat ovat pitkiä ja maisemat ovat kuolettavan harmaita ja tylsiä (tai sitten se oli vain tämä harmaa sää - jälleen kerran). Parin tunnin kiertelyn aikana emme törmänneet yhteenkään viihtyisään puistoon - leikkipuistosta puhumattakaan. Ja toistan itseäni, meidän kodin lähellä Stirlingissä niitä on seitsemän. Ostoskeskuskin, jonne päädyimme säätä pakoon viimeiseksi vajaaksi tunniksi ennen bussin lähtöä, oli tukkoinen ja matala tunneli - jossa oli kaikki samat kaupat kuin meidän valoisassa ja avarassa Thistles-ostarissamme Stirlingissä. 


No. Äänestäminen onnistui näppärästi, Nordic Affäristä löytyi Fazerin suklaata, Turkinpippureita, puolukkahilloa ja kunnollista näkkileipää. Intialaisessa butter chicken ja naan-leipä vei kielen mennessään ja kaikki saivat mahansa täyteen. Bussimatka oli miellyttävä (ja edullinen) vaihtoehto junalle. 
Mutta sanotaan nyt suoraan, että minä olen kotonani enemmän täällä, missä näkyy heräävä luonto ja virtaava vesi, hiirenkorvat puissa ja joka päivä huomaan jossain ohittamassani puskassa kukkia jollaisia en ole ennen nähnyt, ja joita en todellakaan osaa nimetä. Missä Leoninkin uskaltaa antaa kävellä kävelytiellä ja missä ihmiset toivottavat mukavaa päivää kun tulevat vastaan puistotiellä.

2 kommenttia:

  1. Voi harmi, teillä on kyllä ollut huono tuuri. Mä kävin Edinburghissa muutaman päivän vierailulla muutama vuosi sitten (kuvia taitaa löytyä blogistakin), ja mieleen jäi pienehkö, mutta mielenkiintoinen, nätti kaupunki. Puisto vanhan ja uuden kaupungin (Princes Streetin ja Royal Milen) välissä oli kevätsäällä ihana ja täynnä ihmisiä. Teidän täytyy ehdottomasti mennä uudestaan vielä hyvällä ilmalla! Ja hassu, miten erilaiset säät voi olla samalla saarella: täällä etelässä on ollut mitä ihanampia kevätpäiviä koko viikon, vaikka tänään aamulla olikin yön sateen jäljiltä tiet märkinä äänestyspaikalle kävellessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä kurkkaamassa kuvia sun blogissa, kiitos vinkistä :) Kyllä, sää vaikuttaa paljon. Olin odottanut että ihana täälläkin helotellut aurinko olisi jaksanut tänäänkin lämmittää ja olisimme vaikka nähneet kirsikkapuita tms - mutta kaulukset pystyssä räntää silmissä tarpoessa ei kyllä huomaa mitään näkemisen arvoista. Minua kiinnostaisi Holyrood-kukkula käydä vielä joku päivä valloittamassa - täytyy valita vähän lämpöisempi päivä siihen :)

      Poista

On ilo kuulla sinusta!