lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ruokaostoksilla

Perjantaina sallin itselleni pienen breikin läppärin ääreltä ja lähdin muiden mukana kauppareissulle. Joen rantaan oli tullut kevät, vihreää puski esiin joka oksassa ja mättäässä. Teki mieli sanoa että ulkona oli kylmä, kun asteita oli "vain" vähän kymmenen molemmin puolin, mutta täyteen lastattuja rattaita kotiin päin lykkiessä tuli lämmin.Valkovuokko on steroids - no ehkei sentään, mutta kaksi kertaa niin suuri kuin suomalaiset serkkunsa.
Kiva nähdä jotain tuttuakin tien varsilla.

Kävimme täydentämässä ruokavarastoja Farmfoodsissa ja Aldissa - nämä ovat ikään kuin Lidlin kopioita (tai mikä nyt sitten olikaan se aito ja alkuperäinen?) ja siis myyvät paljon-hyvää-halvalla -periaatteella. 


Farmfoods eroaa Aldista ja Lidlistä siinä, että se nimestään poiketen ei myy tuoreita farmiherkkuja, vaan pakasteita. Nappasin kuvan tältä yhdeltä käytävältä. Kaupassa on samanlaisia käytäviä neljä - eikä sitten muuta tarvitakkaan. Allasrivit on täytetty lihalla, kanalla, kalalla, valmisaterioilla... mitä nyt kuvitella voi. Näiden lisäksi, mutta selkeästi vähemmistönä, ovat kuivatuotteet, kuten limut ja murot. Harmi että meillä on vain pakastelokero, muuten täältä saisi varmasti ostettua vaikka viikon ruuat kerralla.Tässä kauppakassien sisältö. Farmfoodsista reilumpi satsi pakastekanaa (yhteensä 1,9 kg £10) ja pitsaa (£6.79 kaksi isoa ja yksi pieni). Aldista mysliä (£1.45), viinirypäleitä (£1.89), energiajuomaa, pieni kakkuvuoka, käsisaippuaa, ja lauantaikarkit, muroja (£0.85) ja rahkaa lapsille (6 pikkurahkaa yht. £0.65). Danoninon ja vastaavien, mitä Suomessa myydään lapsille rahkoina, nimi on täällä jogurtti, mutta ainakaan meidän ipanat eivät ole huomanneet maussa tai koostumuksessa eroa.

Ihan vain uteliaisuudesta otimme maisteluun haggis-maustettuja sipsejä (£0.99), Tunnockin teekakkuja (£0.81) ja aiemmin kehumani Soreenin halpisversion, So malty-mallaslimpun (£0.49). Tätä pitää ehdottomasti saada Suomeenkin! Tunnock's tea cakes tuli minulle tutuksi kun luin viime vuonna Glasgowssa pidettyjen Commonwealth Gamesien avausseremonian tanssivista teeleivistä - joten pakkohan niitä oli kokeilla. Nämä kakkuset ovat kuin meille Suukkoina tunnetut sulkaa-karkkimössö-leivokset, mutta vohvelin sijaan pohjalla on keksi ja karkkitahnaa on vähän vähemmän.

Kauppakuittien loppusummat näyttivät £15 ja £16,32 (43 euroa nykyisellä kurssilla) - ei mitenkään ihan vähän, mutta ei sitten ihan älyttömän paljonkaan, kun ottaa huomioon että tämä oli tällainen tankkauskäynti viikonlopun aloitukseen pitsoineen ja herkkuineen eikä ihan perus arkiruokaa. Tätä tänään santsattua parin kilon chicken fingers statsia meillä mutustellaankin sitten seuraavat pari viikkoa, jostain syystä nämä uppoavat lapsiin kuin häkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!