sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Stirling Castle

Lauantaina aurinko pilkisti pilvien lomasta ja mittari näytti +15 - oli ihan pakko lähteä ulos! Suuntasimme keskustaan ja kiipesimme Stirlingin linnalle, tarkistamaan pitikö Lukan luokkakaverin äidiltä saamamme vinkki kutinsa.  


Vilautimme lippuluukulla council tax -kirjettä josta ilmeni meidän kotiosoite, ja näin vain saimme liput ihan ilmaiseksi koko perheelle. Jokseenkin huippua! Linna on todella iso ja kaikkien näyttelyiden kiertämiseen saisi kulumaan monta tuntia. Lasten kanssa oli kuitenkin kiva kiertää juuri sen verran kuin meitä kiinnosta ja jättää loput toiseen kertaan. Kannatti jättää linnakäynti viime kerralla väliin (ja sääkin oli ihan eri luokkaa).

Tänä viikonloppuna linnassa oli paljon järjestettyä ohjelmaa. Sisäpihalla lapset pääsivät koittamaan keskiaikaisia pelejä ja leikkejä.Linnan sisälläkin lapsille oli paljon tekemistä ja koskemista - ja siinä samassa oppimista.Näistä hienojen salien koristuksista ehkä voi päätellä Skotlannin kansalliseläimen: yksisarvinen.Poissa ovat pipot, hanskat ja huivit - päällä lenkkarit, farkut ja nahkatakki... ihana aurinko!
Lahjapuodista Luka osti omalla rahalla miekan ja kilven. Muistuttaako Skotlannin kuninkaallinen leijona vähän suomileijonaa? Minä sain Lukalta kukkasen.


Ensimmäinen skottilinna korkattu, jes.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!