lauantai 29. marraskuuta 2014

Viikko Stirlingissä - päivä 5

Torstai 27.11.

Lyhyen käyntimme viimeisen Stirling-päivän aamuna käväisimme uudelleen vuokranvälitystoimistossa. Tämä toimisto on tosi mukava - toimistotila oli pieni ja työntekijöitä vaikutti olevan kolme + kiinteistöhuollosta vastaava heppu, joka itsesiassa oli se, joka kävi meille näyttämässä asuntoa edellisenä päivänä. Tässä pienessä paikallisessa välitystoimistossa meitä kohdeltiin ihmisinä siitä huolimatta että olemme ulkomaalaisia ja tällä hetkellä statuksella "työtön ja opiskelija" - ja meillä on kissa ja lapsia.

Keskustan The Thistles -kauppakeskuksesta tuli viikossa tukikohtamme - ilmainen wifi, wc ja kivoja kahviloita.

Pohdiskelimme hetken milloin ja miten vuokrasuhteen saisi käteviten alkamaan, me kun olemme palaamassa Suomeen vielä kuukaudeksi ja joulupyhätkin ovat tulossa. Päädyimme siihen, että laadimme kaikki paperit kuntoon nyt ennalta. Vuokrasopimuksessa oli valehtelematta 12 sivua täyttä lakitekstiä! Lisäksi meidän piti allekirjoittaa paperi siitä, että jos me vuokrasopimuksen päättyessä linnoittaudutaan tähän asuntoon ja kieltäydytään maksamasta vuokraa, meidät voidaan häätää oikeuden päätöksellä, toinen paperi siitä, että me ei olla vastuussa jos vuokranantaja jättää hoitamatta oman asuntolainansa, kolmas paperi siitä että vuokrasuhteen päättyessä kaikki kämpän tekstiilit on ammattilaissiivoojan toimesta desinfioitava (koska kissa) ja neljäs paperi siitä, että olemme ymmärtäneet kaikki em. asiat.

Kaiken tämän jälkeen oli helppo hymyillä! Muuttopäivä on tiedossa, enää viimeiset käytännön järjestelyt tehtävänä.

Riverside primary school

Tämän jälkeen lähdimme käymään alakoululla, jossa Luka aloittaisi koulu-uransa. Meillä ei ollut sovittua tapaamista, marssimme vain vastaanottoon. Täällä sattui olemaan jonkinlainen vapaapäivä lapsilla, mutta henkilökunta oli töissä. Tapasimme koulusihteerin, joka otti ylös tietomme ja toivotti meidät tervetulleiksi kirjautumaan kouluun Lukan kanssa tammikuun alussa pyhien jälkeen.

Sumun paksuutta voi arvioida tsekkaamalla miten hyvin Wallace Monument erottuu pilvien keskeltä

Iltapäiväksi olimme sopineet treffit Glasgow'n lähellä Paisleyssä asuvan pariskunnan kanssa. Olin tutustunut netin kautta nuoreen naiseen tänä kesänä ja nyt oli kiva tavata livenä. Heidän junansa saapumiseen oli kuitenkin vielä aikaa ja käytimme ajan hyväksi eksymällä kaupungin pohjoispuolen sumuiseen lähiöön.

Lopulta päädyimme kahvilan kautta juna-asemalle ja tuttavat veivät meidät syömään keskustassa skottiruokaa tarjoavaan Drouthy Neebors (janoiset naapurit) - pubiin. Pääsin maistamaan kunnon voihin tehtyä perunamuusia ja steak pieta,  eli rapsakan taikinakannen alla tarjottua mehevää naudanlihaa kastikkeessa.Illalla satoi (ekan kerran koko viikkona) ja piilouduimme hotellihuoneeseeen. Soitettiin lapsille kotiin Skypen kautta ja kävimme ajoissa nukkumaan. Jaloissa tuntui koko viikon marssiminen, Viikon ranteessa keikkunut Fitbit näytti viikon kävelysaldoksi yli 134 000 askelta ja 90 kilometriä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!