sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Takakävelyllä

Yhdistimme lauantain kirjastokäyntiin pienen reippailun Back walkilla, eli Stirlingin linnan takaa kiertävällä polulla. Kävimme siellä viimeksi Kain kanssa marraskuussa ja näkymät olivat nyt huomattavasti keväisemmät. Vihreyden lisäksi uutta olivat suuret puuveistokset ripoteltuna pitkin poikin polun vartta.

Paikallisen legendan mukaan ulvova susi varoitti Stirlingiläisiä viikinkien hyökkäyksestä 800-luvulla.Metsästäjä.


Ja sitten ettei koko blogi mene ihan vain maisemien ihmettelyksi, täytyy esitellä pari skotlantilaista herkkua. Mackie'sin pehmeä vanilja - ihan huippujäätelö. Se on lusikoitavan  pehmeää silloinkin kun se otetaan pakastimesta kolmatta tai neljättä kertaa, eikä jämähdä tiiliskiveksi kuten suomalaiset jätskit. Jea, ei enää taittuneita lusikoita!Ja tässä meidän aamupalapöytään juurtunut tuoremakkara. Täällä lähes kaikki nakit ja makkarat täytyy itse paistaa kypsäksi ja vaikka tiedän että jostain löytyy syöntikypsiä nakkeja, en ole niitä vielä missään nähnyt. Nämä neliskanttiset litteät makkarat ovat skottilainen juttu, englantilainen kaverini ainakin sanoi ettei näitä sieltä puolen rajaa löydy. Alla kypsä makkaraviipale ja perinteisistä perinteisin, papuja paahtoleivällä, beans on toast.


(Huomaa meidän uudet hienot brittiläistäkin brittiläisemmät lautaset. Yksi kysymys enää: mikä on toad in the hole?)


4 kommenttia:

 1. Syontivalmiit nakit loytyy nimella Frankfurters, ja ovat lahes joka supermarketissa samalla osastolla kuin leivan paalle laitettavat kinkut ja salamiviipaleet yms. Myos puolalaisosastoilta loytyy toisinaan vastaavia. Lidlista loytyypi myos, tosin ovat omaan makuuni vahan turhankin suolaisia. Mattesons smoked sausages tai jotain sinnepain ovat myos samantien syotavaksi kelpaavia. Toad in the hole on kaytannossa pannukakkutaikinan seassa paistettuja makkaroita.

  P.s. tykkaan blogistasi, kiinnostavaa lukea koko perheenne sopeutumisesta tanne Skotlantiin :) Ja kauniista Stirlingista myos!

  -M

  VastaaPoista
 2. Pitää laittaa korvan taakse, kiitos :) meille maistuu nämä makkarat, mutta luulen lasten jo vähän kaipaavan suomalaisia jauhonakkeja ilman sattumia. Jänniä ruokia täällä (konnat koloissa), mutta mietin mitä ruokia suomalaisessa lautasessa lukisi. Kalakukko, läskisoossi, kesäkeitto tai musta makkara voisivat olla eksoottisia niitä tuntemattomille.

  Kiva kun kommentoit, hyvää keväänjatkoa :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kokemuksia, näitä on niin ihana lukea omia odotellessa ;) Joko on tullut ruisleipää tai salmiakkia ikävä? :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Päivi :) otimme mukaan muutossa pienen salmiakkivaraston, joka nyt on kolmessa kuukaudessa huvennut olemattomiin.. Pandan lakuja löytyy lähikaupasta, mutta salmiakkia ei tosiaan saa mistään. Anoppi toi ruisleipää täällä käydessään ja onhan se ihanaa vaihtelua paahtoleivälle. Oululaisen ruispaloja toivon siskon tuovan toukokuussa :) näkkileipääkin täällä on, mutta ainakin meidän kaupassa olivat oudon kalpeita ja mauttomia - ei rukiista tietoakaan.

  VastaaPoista

On ilo kuulla sinusta!