perjantai 28. marraskuuta 2014

Viikko Stirlingissä - päivä 4

Keskiviikko 26.11.
Aloitimme päivän luontoretkellä. Lähdimme kiertämään kaupungin keskustan linnavuorta sitä länsipuolella ympäröiviä polkuja pitkin. Maisemat olivat hienot ja kostea ilma tuntui raikkaalta. Poluilla oli helppo kulkea vaikka maa oli märkää. Olemme todenneet, että maa on täällä aina märkä, vaikka emme ole nähneet sunnuntain jälkeen yhtään sadetta.

Löysimme vuoren pohjoispuolelta valtavan Sainsbury's -marketin ja kävimme kahvilla. Opin taas uuden jutun - minced meat on tosiaan jauhelihaa. Mince pie on luumu-taateli-hedelmäpiiras.Kahviteltuamme palasimme vielä retkeilemään, sillä tien toisella puolella kohosi Heiding hill - kukkula jonka laella 1400-1500 luvuilla mestattiin porukkaa. Nyt mäellä keikkuu todistetusti pupuja, ainakin yksi iso harmaa orava ja jonkinlainen siro haukka ja jäljistä päätellen myös paikallinen nuoriso. En tiedä mikä alkukantainen tarve se on, mutta kun näen mäen, minun tekee mieli kiivetä sen laelle. Sumuisesta säästä huolimatta mäeltä avautui hienot näkymät. Ei voi kuin miettiä miten makealta täällä näyttää vaikka heinäkuisena poutapäivänä.

Kello yhden aikaan suuntasimme Riversideen ja treffasimme vuokranvälittäjän. Hän esitteli meille kämpän jonka olimme bonganneet jo joitakin viikkoja sitten netin ilmoitussivustolla mielenkiintoisena kohteena. Asunto on pienen kerrostalon alimmassa kerroksessa: 2 makuuhuonetta, erillinen keittiö ja olkkari. Sopivan kokoinen ja ihan siisti.Palasimme suoraan keskustaan välitysfirman toimistolle ja täytimme hakemuksen. Liitteeksi piti toimittaa kaksi eri henkkaria (ajokortti ja passi) ja todistukseksi nykyisestä osoitteesta kelpasi maistraatin todistus väestötiedoista. Illalla saimme välitystoimistolta vielä sähköpostilla kuittauksen - vuokraisäntä ottaa meidät mielellään asukkaiksi, jopa kissan kanssa!Ruokailimme keskustassa Morrisons Cold Beer Co pubissa - elämäni ensimmäinen fish & chips annos! Bonuksena vielä kaiken päälle meitä käveli keskustan Murray Placella vastaan Neil Oliver - paikallinen liehutukkainen kuuluisuus, stirlingiläinen kotipaikkarakas tv-kasvo/kirjailija, joka on mm. selostanut BBC:n tv-sarjan Skotlannin historiasta (jos en olisi katsonut tätä paria jaksoa nyt syksyllä, en olisi tuntenut häntä).

Illan pimettyä suuntasimme taas Riversideen ja fiilistelimme uutta kotiseutuamme. Okei, ehkä me vähän myös kuullosteltiin pitävätkö uudet naapurit möykkää näin ilta-aikaan (hiljaista oli kuin huopatossutehtaassa), mutta pääasiassa tsekkasimme reitit lähimpään leikkipuistoon, Lukan koululle ja Tescoon.

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Kuinka käytännössä saitte vuokrattua asunnon? Tarvitsiko teidän maksaa usean kuukauden vuokra ennakkoon koska ei ollut luottotietoja Skotlannissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Etsimme kämppiä netin kautta ennen kuin lähdimme käymään Skotlannissa. Olimme valinneet arvalla yhden luotettavan oloisen, pienen ja paikallisen vuokranvälitystoimiston, jonne olin laittanut sähköpostia ja sopinut tapaamisen etukäteen. Heillä olikin sitten meidän tarpeisiin sopiva kämppä jo katsottuna ja kävimme katsomassa sitä. Maksoimme 3 kuukauden vuokran etukäteen sekä 1.5 kk vuokran suuruisen takuuvuokran, juurikin siksi ettei meillä ole skotlantilaista takaajaa eikä luottotietoja. Kaikki sujui tosi nopeasti ja kivasti, eikä yhtään tullut olo ettemme olisi olleet tervetulleita UK:n ulkopuolelta. Sen sijaan kun kävimme yhdessä ison ketjun välitystoimistossa, meille suurin piirtein pyöriteltiin silmiä - heillä on enemmän varaa valita asiakkaansa, emmekä tainneet olla ihan heidän kohderyhmäässä.

   Poista
  2. Aivan :)

   Meillä on aikomuksena muuttaa Englantiin mutta monissa paikoissa vaaditaan 6 kk:n vuokraa ennakkoon, se on iso rahasumma kun lisäksi tulevat muuttokulut jne.

   Poista
  3. Ehkä kannattaa kysellä toimistoista jotka ovat tottuneet opiskelijoihin (vaikka ette niitä olisikaan), uskon ainakin että se oli meidän toimistossa se ratkaiseva juttu, miksi olivat tottuneet ulkomailta tuleviin ja palvelu oli hyvin ymmärtäväistä. Tsemppiä asunnon etsintään :)

   Poista

On ilo kuulla sinusta!