sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Stirling Smith Art Gallery & Museum


Tänä viikonloppuna käytiin Lukan toiveesta museossa. Muistimme kävelleemme yhden ohi marraskuussa linnavuorta kiertäessämme ja nyt suuntasimme Stirling Smithin yhdistettyyn taidegalleriaan ja museoon. Se oli oikeastaan tosi sympaattinen ja onnistui mahduttamaan kattonsa alle alueen historian kivikaudesta aina Braveheartin julkaisuun asti sekä paikallistaiteilijoiden nykytaidetta vaihtuvassa maalaus- ja valokuvanäyttelyssä.


Sisäänpääsy on ilmainen ja henkilökunta oli todella ystävällistä. Sattui myös olemaan tosi rauhallista, joten lapset saivat  rauhassa kierrellä, ihmetellä ja kysellä kaikenlaista, eikä tullut sellainen olo että suomen polottaminen olisi ollut kenellekään ärsytykseksi. Näyttelyt olivat myös sopivan pieniä, ettei ketään alkanut tylsistyttää. Toisaalta jäi myös olo että tänne voisi tulla myös toisen kerran, kaikkea ei kuitenkaan tullut huomanneeksi.


Stirlingin maamerkit tiivistettynä yhteen lasityöhön - Forth-joki, linna, silta ja Wallace monumentti.
 Museon pihalta löysimme vanhaa taidetta, mutta myös aika uuden näköisiä mosaiikkitöitä. Ja täällä on muuten kevät, ensimmäiset lumikellot (snowdrop) puskevat mullasta pitkin poikin kaupunkia.
Kotimatkalla poikkesimme kahvila Greggsissä, reippaasti koko reissun kävelleet pojat olivat ansainneet suklaamuffinin. Minä kokeilin makaronipiirasta. Se on alkuperäinen skotlantilainen pieni piiranen, kuoren sisällä makaronia ja juustoa. Ei maistu juuri miltään, mutta ehkä se selittää sen suosion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!