perjantai 19. kesäkuuta 2015

Tehokas optikko

Parin viime kuukauden ajan Luka on aina Xboxilla pelatessaan seissyt nenä kiinni telkkarissa. Tämä ei vielä yksistään meitä niin huolettanut, mutta vähän aikaa sitten Luka alkoi mainitsemaan että on saanut päänsärkyä koulussa katsellessaan taululle ja käyttäessään tietokonetta. Varasin ajan ensimmäiselle optikolle jonka nimi tuli mieleen. En ollut ennen käynyt optikolla Skotlannissa, mutta jokseenkin kuvittelin homman sujuvan kuten Suomessa.


Aika tuttua kaavaa homma noudattikin, mutta yllätyin siitä miten tehokkaasti optikko palveli. Paikalla oli yli 10 työntekijää - laskin. Meitä palveli ensimmäisellä käynnillä ensin vastaanottaja (nuori mies tummassa puvussa), joka ohjasi meidät odottamaan vuoroamme optikolle. Optikko laittoi Lukan silmiin tippoja ja lähetti meidät ikkunaostoksille naapurin kauppakeskukseen pariksikymmeneksi minuutiksi. Palatessamme kohtasimme toisen vastaanottaja-henkilön (eli 3. työntekijän), joka ohjasi meidät seuraavan työntekijän (4) luokse, joka otti Lukalta silmänpohjakuvat. Optikko (sama kuin aiemmin) teki vähän lisätutkimuksia, kirjoitti lasireseptin ja kutsui paikalle kehysten esittelijän (työntekijä nro 5). Pian hyllystä löytyi sopivat StarWars-pokat, ja meille esiteltiin työntekijä 6 joka sovitti kehykset Lukalle, lyhensi sankoja sopivaksi ja antoi meille ajanvarauksen viikon päähän, jolloin lasit olisivat valmiit. 


Kotiin lähti lasien lisäksi aurinkolasit vahvuuksilla - molemmat parit ihan ilmaiseksi. NHS tarjoaa lapsille silmälasit, ja myös korvaa ne maksutta jos ne menevät rikki tai katoavat. Toisen parin, eli aurinkolasit, puolestaan tarjosi optikko (ja jos niille käy jotain, joudumme korvaamaan ne itse). Vähänko hienoa, minulla ei ole vielä tähän päivään mennessä ollut ikinä aurinkolaseja vahvuuksilla, vaikka ensimmäiset lasit sain jo 15 vuotta sitten.


Tällä viikolla oli Lukan tanssiryhmän esitys (Luka sinisessä paidassa takarivissä) ja henkselitkin saapuivat ajoissa kaikeksi huojennukseksi. Lapset olivat ihan pähkinöinä ja kuviotkin menivät kohdilleen. Tanssitunnit jäävät kesälomalle, ja kouluakin on enää viikko jäljellä, kohta saadaan alkaa pakkailla matkalaukkua poikien Suomen lomaa varten.Rinkka - autottoman perheen kauppakassi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!