lauantai 6. kesäkuuta 2015

Viikon varrelta


Tällä viikolla olemme lähinnä olleet koppihoidossa - sää on ollut tuulinen, kolea ja märkä. Jotain kertoo alla oleva postaus Stirlingin sääaseman Facebook-sivulla, aamulämpötila kesäkuun toisella viikolla kymmenen astetta. Olemme tosin oppineet jo sen, että aamut ovat täällä koleita kauniinakin päivinä, ja tavallisena päivänä lämpötila saavuttaa huippunsa (12-16 astetta) vasta reilusti puolen päivän jälkeen, kolmen-neljän hujakoilla - mutta pysyykin sitten lämpöisenä aina auringonlaskuun asti.Sen verran tällä viikolla ulkoilimme, että huomasimme läheisen viljapellon vihertävän (en ole muuten ikinä ennen asunut näin lähellä viljelyksiä). Jälleen myös ihmettelen kuinka suuri ongelma golfaus julkisilla vihealueilla on, kun se pitää ihan erikseen kieltää?


Tänään pakenimme kotia ja säätä keilahalliin kaveriperheen kanssa. Paljon kaivattua yhdessä tekemistä ja tuulettumista, hauskaa oli. Lisäksi, vasta tänään muuten tajusin sen, etten ole nähnyt Skotlannissa ensimmäistäkään parveketta. En kerrostalossa, en omakotitalossa, tai missään siltä väliltä. Hassua, että tämänkin huomaamiseen meni melkein puoli vuotta.


Voisikohan Skotlannin kesä olla vähän niin kuin skotlantilainen päivä - hitaasti lämpenevä, mutta lämpö jäisi oleilemaan pidemmälle syksyyn? Suomessa aurinkoisella ilmalla päivä lämpenee jo kymmeneen mennessä ja kesähelteet voivat alkaa yks kaks. Toisaalta sää siellä myös viilenee nopsasti illan ja syksyn tullen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!