lauantai 30. tammikuuta 2016

Skotlanti-bucket list

Vuosi Skotlannissa takana, reilu vuosi edessä - mitä vielä haluaisin nähdä?


 • Ensimmäisenä mieleen tulee Fort William - ja etenkin sinne vievä ihana kiemurainen vuorien ympäröimä A82-tie, jonka joka mutkassa voisi pysähtyä ihailemaan maisemia. Pakko päästä näkemään se uudelleen ajan kanssa.
 • Aberdeen ja Dundee - en tiedä näistä muuta, kuin että ne ovat jäljellä olevat isommat kaupungit Skotlannissa joissa en ole vielä käynyt (ja että Aberdeen on Euroopan öljypääkaupunki, kuten jossain tv-mainoksessa nainen sensuellilla äänellä toteaa). Onko siellä mitään nähtävää, tai matkan varrella jotain mieletöntä piipahduspaikkaa - se on selvittämättä, mutta täytyyhän niissä nyt edes käydä kun täällä on. • Haluan vielä päästä patikoimaan (useampaan otteeseen mieluusti). Loch Lomondin ympärys kiinnostaa erityisesti, nyt kun on autokin alla eikä tarvitse pohtia logistiikkaa.

 • Isle on Arran oli kiva pieni kohde, josta tykkäsin kovasti. Jollain muullakin saarella voisi käydä jos tilaisuus tulee. Mitä niitä nyt on, Isle of Skye? Muita vinkkejä?


 • Edinburghissa on kuulemma joku mieletön 'suuri museo', jota emme ole vielä nähneet (kansallismuseo tms?). Lisäksi parlamentti eli Holyrood ja sen naapurissa kohoava Arthur's Seat -vuori ehdottomasti nähtävä. Ja mikä se on se mäki jossain siinä keskustassa, jossa on jotain kivimonumentteja...?

 • Forth Bridge. No, se on vähän surullisessa jamassa ja menee remppaan hetikohta, mutta täytyyhän tämä skotlantilaisen insinöörityön ihme käydä tsekkaamassa omin silmin.


 • Bo'ness on pikku paikka Falkirkin ja Edinburghin välillä, jossa on meille moneen kerran suositeltu rautatiemuseo. En ole ottanut siitäkään vielä sen enempää selvää, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta.


 • Museoilla jatketaan, Glasgowssa on Riverside Museum, jossa ilmeisesti on myös liikenteeseen ja kuljetukseen liittyviä juttuja ja lapsille kuulemma kiva kohde. 


 • Eikä tietenkään saa unohtaa naapureita, Irlanti ja Englanti melkein kivenheiton päässä. Irlantiin voi päästä tosi halvalla (ja Belfastin Titanic-museo olisi kyllä täydellinen kerran elämässä -kokemus). Lontoo olisi sääli jättää käymättä kun täällä asti ollaan, mutta olisihan Englannissa varmaan paljon muutakin ja paljon lähempänä... Oivoi, kun vain aika, raha ja energia rittäisi.

6 kommenttia:

 1. Mä mietin just että pitäiskö heittää tässä keväällä jonkun sortin kierros Skotlannissa! Löysin älyttömästi ihania paikkoja Skotlannin saarilta (Isle of Skye, Isle of Harris ymv.) ja national parkeista ja ne on kyllä ykkösenä listalla! Vaikeapääsyisiähän ne o ja kaukana kaikesta mut Skotlannin luonto menee kyllä mun kohdalla kaikkien muiden nähtävyysien edelle :D Edinburghissakaan en oo ehtinyt käymään mutta ehkä sitten keväämmällä.

  Aberdeenissa ei kyllä mun mielestä ole kamalasti nähtävää. Tai "isoksi kaupungiksi" täältä löytyy mun mielestä ainakin tosi vähän tekemistä. Footdee on tosi kivaa aluetta ihan vaan kävellä ympäriinsä jos ilma on hyvä ja kaupungin pohjoislaidalla on tosi kiva ranta jos merta kaipaa (ei siis se ns. virallinen ranta) :) Ja jos Aberdeeniin lähtee niin Stonehavenissa kannattaa ihan ehdottomasti käydä! Oon käynyt siellä nyt kolmesti ja se on maailman sympaattisin merenrantakylä tossa Aberdeenin eteläpuolella. Löytyy linnaa ja kallionkielekettä ymv.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Stonehaven kuulostaa tosi hyvältä, pitää tutkia asiaa :) Ihan totta, luonto on kyllä ykkönen täällä.

   Poista
 2. Hei, ilmoitelkaahan kun Dundee on vuorossa niin tehdään treffit, ois tosi kiva nähdä. Maaliskuusta eteenpäin oon maisemissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuun puolessa välissä saattaisi ehkä olla mahdollisuus tulla päiväreissulle sille suunnalle, ollaan yhteyksissä :)

   Poista
 3. Hyviä suunnitelmia :) Mua kans kiinnostaa tuo Stonehaven, aattelinkin seuraavalla vierailukerralla tehdä Edistä sinne päiväretken. Muitakin rannikkokyliä oon sillä silmällä tiiraillut mutta kassotaan kassotaan... Calton Hill on se kukkula Edinburghissa, sieltä on mahtavat näkymät alas kaupunkiin ja löytyy vaikka minkälaista muistomerkkiä. Mun retki siirtyi nyt suunnilleen kuukaudella eteenpäin eli toukokuun puolessa välissä ois tarkoitus tulla noin viikoksi taas maahan. Kevät on varmasti kaunista aikaa siellä!

  -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta Calton Hillistä, sen voisi käydä joku kerta tsekkaamassa :) Kevät on tosiaan hieno ja vihreä täällä - jos vaan säät osuu kohdilleen. Nyt ainakin tuulee ja tuivertaa siihen malliin ettei tee mieli kuin kääriytyä vilttiin ja pysyä visusti sisällä.

   Poista

On ilo kuulla sinusta!