keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Maaliskuun menneet

Viimeiset puoli kuukautta olen viettänyt hautautuneena koulutehtäviin - enkä rehellisesti sanottuna ole ehtinyt suomaan ajatustakaan blogille, tai ottamaan edes kameraa kunnolla laukusta. Tässä pikakatsaus maaliskuuhun ja huhtikuun alkuun jonka aikana... • Sain huippupisteet kriminaalityön esseestä. Olin niin ylpeä, että melkein printtasin opettajan palautteen olkkarin seinälle. Melkein.
 • Kävin lasten kanssa katsomassa Zootropoliksen - vähänkö mahtava! Paras Disney-leffakokemus sitten Leijonakuninkaan ja se on paljon sanottu se. Ehkä himppusen syvällinen lapsille, mutta minuun ja sisäiseen maailmanparantajaani se kolahti. 
 • Vastapäiselle tontille, sille tyhjälle jonka ympärillä oli vanhat aidat, on alettu rakentaa kahta uutta pienkerrostaloa. Viime viikot olemmekin nauttineet jumps-jumps-jumpsuttavasta paalutuskoneesta ja ihailleet ikkunoista jos jonkinlaista kaivinkonetta ja kauhakuormaajaa. Ja ne aidat ovat edelleen paikoillaan kuten vähän veikkailinkin - sivusta on purettu vain n. 6 metrin pätkä aukkoa varten, josta työmaaliikenne mahtuu nippa nappa kulkemaan.
 • Kuten kuvista näkee, puistoilukausi on avattu ja lapset pääsee viimein temuamaan ulos kunnolla. 
 • Olemme suunnitelleet pientä yön yli reissua huhtikuulle Stonehaveniin, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Muutama viikko vielä odottelua!
 • Pääsin läpi suullisesta tentistä, jossa 20 minuutin valmistautumisen perusteella piti osata soveltaa mielenterveystyön teoriaa, lakia ja käytäntöä asiakaskeissiin ja vastailla kysymyksiin noin puolen tunnin ajan. 
 • Luka kävi 'tubettamassa' eli laskemassa mäkeä ilmatäytteisellä rinkulalla (onko tälle aktiviteetille suomenkielistä nimeä?) koulukavereitten kanssa. Oli kuulemma hauskaa ja siltä se näytti.
 • Lasten koulussa pidettiin taidenäyttely ja pääsimme ihailemaan hämmästyttäviä taidonnäytteitä. Tänä keväänä Lukalla onkin ollut koulussa erilaisia projekteja jotka ovat korvanneet tavalliset luku- ja matikkaläksyt suurilta osin. Egypti-projektiin kuului mm. Sfinksin rakentamista legoista ja omakuvafaaraon piirtämistä, ja koulun täyttäessä 90 vuotta projektina oli piirtää kuva koulusta.
 • Minä taas vietin viikon kirjastossa naputtamassa lastensuojelun esseetä, ja aloitin lopputyön (dissertation) suunnitellua toden teolla. Yhtäkkiä takaumat opinnäytetyöprojektista vyöryivät ylitseni... työmäärä innostuttaa ja kauhistuttaa yhtälailla.
Luennot yliopistolta on tältä keväältä lusittu, kuukauden päästä lähden toiseen ja viimeiseen, koko kesän yli aina syyskuun loppuun kestävään työharjoitteluun. Paikka on vielä arvoitus, ja loma jää tänä vuonna vain haaveeksi lyhyttä Suomen pyrähdystä lukuunottamatta. Jotain pientä kivaa kesän ajalle on kuitenkin keksittävä ja tartuttava tilaisuuksiin nauttia Skotlannin luonnosta sen mitä arjen puitteet antavat myöden.

3 kommenttia:

 1. Jee, ihana kun oot taas kirjoittanut kuulumisianne! Kevät näyttäisi olevan jo pitkällä. Täällä keskisessä Suomessa on vielä kunnolla lunta vaikka tiet ja aurinkoiset paikat sulia ovatkin. Minunkin visiittilistalla on Stonehaven ja tarkoitus on nyt seuraavalla matkalla siellä vierailla. Lennot ja hotelli onkin jo varattu, ensi kuun puolivälissä Skotlanti kutsuu jälleen! Jos ehditte sitä ennen Stonehavenissa käymään niin kerro ihmeessä millainen paikka mielestäsi oli.
  -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on tosiaan pitkällä, tänään piti hieraista silmiä kun huomasin voikukkia etupihalla. Ei ole ikävä lunta, tennareissa on mukava tepsutella. Me suunnataan Stonehaveniin jo tämän kuun lopussa, joten eiköhän se postaus ja kuvapläjäys ehdi sopivasti ennen reissuasi :)

   Poista
  2. Joo, niinhän tuossa kirjotuksessa jo lukikin, luurilla kun selasin niin unohdin jo alkupään loppuun päästyäni :D Mutta ihanaa reissua teille, jään odottelemaan postausta.

   -anne-

   Poista

On ilo kuulla sinusta!