keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Dunnottar Castle ja Woods

Stonehavenin eteläpuolella sijaitsee Dunnottarin linnasaari, jota lähdimme tutkimaan minilomamme toisena päivänä. Sää oli mitä parhain tuulesta huolimatta, ja puolen tunnin kävely polkua pitkin satamasta linnalle rantakallioiden kupeessa taittui mukavasti maisemissa, joista minulle tulivat jostain syystä ihan mieleen Enid Blytonin seikkailukirjat.

SotamuistomerkkiAuringonpaiste ja mielettömät maisemat nostivat Dunnottarin linnan heti kuvitteellisen 'lempi linnani Skotlannissa' -listan kärkeen. £7 pääsymaksu ei paljoa kirvellyt, sen verran monenlaisia näkymiä ja sokkeloita löytyi tutkittavaksi.Turisteja oli liikenteessä jonkin verran sekä polulla Stonehavenista linnalle sekä itse linnalla, ja kesällä varmaan tätäkin enemmän. Kiva kohde kuitenkin, ja vaikka me ajauduimme tänne vähän sattuman kautta, voin helposti kuvitella Dunnottarin 'must see' -kohteeksi monelle innokkaalle Skotlannin kävijälle. 

Linnan ja Stonehavenin keskustan lisäksi ehdimme käydä tutustumassa Dunnottar Woods -metsäalueeseen kylän laidalla. Luonto ei vielä ollut kukkeimmillaan, mutta oli ihanaa päästä pitkästä aikaa ihan rehelliseen metsään. Noin 3-4 kilometrin helppokulkuinen metsäpolku kulki ympäri eräänlaisen paljaaksi hakatun harjun, ja tällekin reitille mahtui monenlaista maisemaa ja koiranulkoiluttajaa.


The Shell Housie - rakennettu alueella 1800-luvun alussa asuneen Ladyn lasten viihdykkeeksi.Koimme esimerkiksi hyvin voimakkaan 'vain Skotlannissa' hetken, kun äkkiarvaamatta metsän keskeltä paljastui suuri, merkitsemätön ja vaatimattoman näköinen linnan muuria muistuttava rakennelma. Harmaassa säässä paikka oli vähän aavemainen, mutta pakkohan meidän oli lähteä salaperäistä muuria kiertämään jotta selviäisi mikä ihmeen rakennelma oli kyseessä. Muurit kohosivat hiljaisina ja hylätyn oloisina, ja alla näkyvän kulman ohi kuljettuamme huomasimme, että kiviseinän yläreunaa kiersi piikkilanka pitäen kutsumattomat vieraat loitolla. Kiinnostuksemme yltyi  - mikä ihmeen paikka tämä on?? 
Ja pari kulmaa vielä kierrettyämme salaisuus ratkesi - muurien taakse kätkeytyi puutarha!

6 kommenttia:

 1. Polku linnalle lähtenee sataman läheisyydestä, löytyykö helposti ja onko opasteita? Ehdottomasti haluan jalan sinne kipitellä että näkee maisemia samalla.

  -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satamasta Marine-hotellin ja Stonehaven Guest Housen välistä löytyy Wallace Wynd - pikkuinen poikkikatu ja siitä alkavat opasteet linnalle, löytyy kyllä helposti. Toivottavasti teille osuu yhtä mahtava keli kuin meille :)

   Poista
 2. Kiva jos teillä oli onnistunut reissu! :D Mä ooon käyny tuolla nyt kolme kertaa, mut mulle tuli jostain syystä ihan uutena juttuna sekä museo että metsäalue! Pitää vissiin kävästä taas jossain välissä noi katsastamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli hieno viikonloppu, kiitos vinkistä :) Käy ihmeessä tsekkaamassa, Dunnottar Woodsia (nyt jälkikäteen) googlaamalla huomasin että siellä olisi ollut muitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia jos olisi vain älynnyt etsiä :)

   Poista
 3. Nyt on viikko Skotlannissa ohitse. Huikeeta oli jälleen ja ihan uskomaton mäihä kävi säiden suhteen tälläkin kertaa. Stonehaven ja Dunnottar käytiin maanantaina ihastelemassa, oli kyllä kiva paikka. Varsinkin rantapolun maisemat sai mut huokailemaan ääneen! Vinkkinä jos ette aikaisemmin ole käyneet niin North Berwick Edinburgin alapuolella on kans tutustumisen arvoinen mesta. Todella viehättävä merenrantakylä! Lähellä sijaitsee Tantallon Castlen rauniot mutta me ei tällä kertaa sinne ehditty kun nuuskittiin kylää niin huolella. Ensi kerralla sitten. :)

  -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Anne että teillä oli onnistunut reissu! Pitääkin googlettaa toi North Berwick. Kunhan taas olis aikaa hetki hengähtää ja arvostaa maisemia :)

   Poista

On ilo kuulla sinusta!