maanantai 3. lokakuuta 2016

Loch Leven CastleSkotlannin syksy näytti ehdottomasti parastaan eilen sunnuntaina - auringossa +14 ja kevyttä pilveä, eli täydellinen retkipäivä. Kohteeksi valikoitui Loch Leven ja sen rannalla oleva pikkupaikka Kinross, joka itseasiassa kuuluu saman councilin alueeseen kuin Perth.


Ja mitäs muuta sitä Skotlantilaisessa järvessä olevalta pikku saarelta löytyisi kuin linna. Saarelle pääsimme moottorivenekyydillä (£14.30 kaksi aikuista ja lapsi) ihmettelemään tätä yhtä maan vanhimmista linnoista. Alla näkyvä torni on rakennettu 1300-luvulla, ja siellä on viettänyt aikaansa mm. kotiarestissa ollut Mary, Queen of Scots 1500-luvun lopulla.


Ennen kuin moottorivene palasi meitä hakemaan 45 minuuttia myöhemmin ehdimme kiertämään saaren ympäri, ihastelemaan järvimaisemaa ja bongaamaan todella kesynoloisen fasaanin.
"Tästä rannasta tulee mieleen mamman ja papan mökki Suomessa."
"Look, mum, a chicken!"


Vastarannalla Kinross House, jossa Wikipedian mukaan asuu englantilainen liikemies perheineen neljän puutarhurin ja kahden talosta huolehtivan työntekijän kanssa.
Linnakäynnin jälkeen oli vielä aikaa kävellä Kinrossin highstreetille etsimään purtavaa. Siitä nautin täällä, että kokemuksien ja täällä asumisen myötä on tullut luottamusta pieniin paikalliskuppiloihin joihin ei ehkä turistina vieraassa paikassa tulisi mentyä. Tähän mennessä olemme kuitenkin onnistuneet valikoimaan vain liikuttavan sympaattisia, ja edullista, maukasta ja simppeliä ruokaa tarjoavia kahviloita joissa poikkeuksetta on myös ollut tosi lämmin palvelu - ja niin myös tällä kertaa Kinrossissa.


Ruska puuttuu mutta pihlajanmarjoja löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ilo kuulla sinusta!