tiistai 15. syyskuuta 2015

Suunnitelmat uusiksi

Kahdeksan kuukautta sinnikästä työnhakua, kymmeniä hakemuksia ja paria haastattelua myöhemmin, Kailla on nyt ensimmäinen työpaikka Skotlannissa. Aika hieno lisäys 'ei olla koskaan ennen ulkomailla tehty tätä' -listaan. Työ on yötyötä 4 iltana viikossa, paikka on 47 km päässä kotoa. Se tarkoittaa:
 • Kahden tunnin työmatkaa kolmella bussilla (yhteen suuntaan) - ja koska tämä yhtälö ei vain tule toimimaan lapsiperheen arjessa, meidän on hankittava auto!


 • Kalenterista raivataan syksylle suunnitellut lauantai-illan ohjelmat, koska se on työpäivä. Emme pääsekään kokeilemaan maahockeytä tai katsomaan jalkapalloa tai rugbya, vaikka olimme niin ajatelleet.


 • Kain on viimeinkin hankittava National Insurance Number, eli NI-numero verotusta varten, mikä tarkoittaa haastattelussa käymistä Edinburghin työkkärissä Jobcentreplussassa. Miksei tätä voisi hoitaa Stirlingissä?
 • Työntekijän perheenjäseninä pääsemme tutustumaan Skotlantilaiseen sosiaaliturvaan - lapsilisät, veroedut... meillä on paljon kysymyksiä esitettävänä Citizen Advice Bureaulle.


 • Saatamme myös päästä ottamaan selvää paikallisesta babysitter-kulttuurista. Aikataulumme sovittuvat aika hyvin yhteen, mutta työharjoittelun joudun ehkä osallistumaan ryhmiin ja tapaamisiin arki-iltaisin jolloin Kai on töissä, ja lapsille pitäisi saada hoitaja pariksi tunniksi. Nyt on heitettävä kaikki tuttavuusverkostot vesille, koska mieleni ei tee maksaa £20 ihan vain päästäkseni lähettämään potentiaalisille sittereille viestejä lastenhoitopalveluja välittävän nettisivun kautta.

Stirling Castle vasten ilta-aurinkoa.

Paljon kysymyksiä, liikkuvia osia, uusia asioita opeteltavana, epävarmuutta ja jännitystä. Jaksetaanko yötyöarkea? Osuvatko aikataulut kohdilleen? Onko työ ja työkaverit kivoja? Löytyykö kiva lastenvahti? Osataanko seikkailla raha-asioiden viidakossa? Onko meillä enää lainkaan yheistä vapaa-aikaa perheen kesken jolloin voisi tehdä muutakin kuin nukkua pois univelkoja? Uskallanko kokeilla vasemmanpuoleissa liikenteessä kurvailua?

Stay tuned.

4 kommenttia:

 1. Hieno uutinen, onneksi olkoon!! Käytännön asiat varmasti järjestyvät.
  Tuo auton hankinta on meilläkin listalla, elämä olisi huomattavasti helpompaa auton kanssa, vaikka isossa kaupungissa asutaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Alussa täällä tuntui että julkisilla pääsee tosiaan minne vain tarvitsee, eikä autolla tee mitään, ihmettelimme vain autojen määrää, mikseivät kulje bussilla tai junilla.. Ja totta, moneen suuntaan pääsee arkisin ja suurin piirtein ajallaan. Mutta yritäpäs mennä jonnekin vähänkään sivuun pääreiteiltä, tai bank holidayna yhtään mihinkään..! Tsemppiä sinullekin työnhakuun, kyllä vielä tärppää :)

   Poista
 2. Ooh, onnea ja tsemppiä uusiin kuvioihin. Itselläkin alkaa olla se tilanne, että töitä pitäisi alkaa skotlannista katselemaan. Jännittävää :) Otan mielelläni vinkkejä vastaan, esim onko cv pohja siellä sama kuin meillä? Toivon mukaan ensivuoden alusta olen sitten jossain päin skotlantia pohtimassa miten asiat käytännössä menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi :) CV pohja on vähän erilainen, kannattaa tutustua vaikka Reed.co.uk sivuihin, Googlen kautta sieltä löytyy Free CV Template, ja samalaisia on varmasti netti pullollaan. Minulle yllätys oli esim. se, että oman kasvokuvan liittäminen CV:n on täällä täysin tabu. Riippuu myös vähän mille alalle haet, insinööreille on varmasti aika kaavoihin kangistuneet ja tiukat säännöt mitä pitää olla ja miltä CV:n pitää näyttää, mutta luovemmille aloille voi käyttää väriä ja muotoiluja eri tavalla :) Tsemppiä lähtövalmisteluihin ja työnhakuun!

   Poista

On ilo kuulla sinusta!