perjantai 9. joulukuuta 2016

Kesän odotustaSamalla kun Facebook, lehdet, blogit ja kaupat, kaikki hehkuttaa jouluista vuodenaikaa, minä odotan kesää. Tykkään toki joulusta - mutta etenkin näin väliaikaisesti ulkosuomalaisen näkökulmasta se on kovin epäkäytännöllinen tapahtuma. Paluumuuttoomme on aikalailla tasan puoli vuotta - olemme pikku hiljaa alkaneet miettiä sitä miten saamme nykyiset tavaramme raijattua takisin kotimaan kamaralle, eikä tässä vaiheessa tee alkuunkaan mieli ostaa mitään uutta - ei lahjoja, eikä joulukoristeita. Ja vaikka kotona näyttäisi joululta, ei se silti tunnu siltä, koska olemme kaukana kaikista rakkaista ja läheisistä. Vaikka emme ole mitään hardcore joulunviettäjiä koskaan olleetkaan, vasta nyt kun edessämme on toinen joulu hotellissa ydinperheen kesken osaan todella arvostaa sitä miten mahtavaa on jos on sukulaisia joiden luokse pääsee viettämään aikaa ja syömään lempijouluherkkujaan. Vuoden päästä sitten.
Ettei tässä ihan masentuisi, on helpompaa pitää ajatukset jossain ihan muualla, kuin joulussa. Kuten vaikka siinä paluumuutossa ja kesässä. Olen yrittänyt muistella mitä kaikkia asioita hoidimme tänne päin muuttaessa kaksi vuotta sitten, ja mitkä nyt pitää hoitaa toiseen suuntaan - rokotustodistukset terveyskeskuksesta, päivähoitopaikan hakeminen ajoissa, Kela-asiat, kissan lento... Onneksi on vielä aikaa, suunnitelmat muhivat mielessä eikä vielä konkreettisena tehtävälistana. 
Syksyllä kirjoitin paluumuuttoon liittyvistä tuntemuksista - tuntui vaikealta jättää Skotlanti. Olen varma että tuo tunne palaa takaisin kevään edetessä, kun vuorien rinteet ja puut kukkivat, vihreää pursuaa joka paikasta ja aurinko lämmittää. Vaikka en yhtään hiukkaakaan kaipaa Suomen lunta tai pakkasta, ei tämä marras-joulukuinen hämäryys ja kosteuskaan herätä kummoisia lämpöisiä tunteita Skotlantia kohtaan. Nyt odotan Suomen kesää ja muuttoa - vaikka siihen varmaan liittyy loppuvaiheessa paljon stressiä ja hammasten kiristelyä kaikkien järjestelyjen kanssa. Ajatukseni ovat kuitenkin jo ajassa jolloin taas asumme omassa kodissamme Lappeenrannassa. Mietin pieniä kivoja juttuja, kuten sisustusta (olen rakastunut kauniiseen sinivalkoiseen posliinilamppuun läheisen lamppukaupan ikkunassa ja mietin kuumeisesti kuinka saisin sen kuljetettua ehjänä Suomeen) - ja olen ajattelematta isoja kinkkisiä juttuja kuten työllistymistä, Lukan kouluun menoa tai autolla ajamisen uudelleen opettelua.
Ennen kesää on kuitenkin vielä paljon tekemistä ja näkemistä täälläkin. Vaikka gradun kirjoittaminen viekin jäljelläolevista kuudesta kuukaudesta leijonan osan, viimeisien kevät-kesäkuukausien aikana täällä olemme suunnitelleet vielä ehtiä ihailla skottimaisemia muuallakin kuin kotikulmilla. Lisäksi näyttää siltä, että saatan päästä huhtikuussa piipahtamaan Atlantin toisella puolella pienellä yliopiston järjestämällä opintomatkalla - mutta siitä lisää myöhemmin kun kuviot selkenevät. Kivoja juttuja siis tiedossa - ja onhan joulukin kiva, etenkin kun pääsemme viettämään sen Aberdeenissa, joka on ainoa isompi Skotlannin kaupunki jota emme tähän mennessä ole vielä nähneet. Vinkkejä ottaisin muuten vastaan - mitä must see kohteita Stirlingin ja Aberdeenin välillä, tai Aberdeenin alueella tulee mieleen?3 kommenttia:

 1. Oletteko jo käyneet Dunnottar Castlessa Aberdeenshiressa? Suosittelen ehdottomasti! Mukavaa joulunodotusta. 😊 T. Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ainoa paikka missä siellä suunnassa ollaan käyty, Dunnottar ja Stonehaven. Se on kyllä mahtava paikka - kylmä oli toukokuussakin merituulessa, saapa nähdä miten kylmä Aberdeenissa on joulukuussa :)

   Poista
 2. Voi tosiaan olla aika viimaista! Mutta varmasti silti mukavaa! Muita paikkoja siitä läheltä ei nyt heti tule mieleen... siitä on niin kauan kun itse olin siellä viimeksi. Muistan hyvin tuon kuvaavasti tunteen, Skotlanti marraskuussa, pimeys se on sielläkin, ja sitten ne aivan karmivat kaikissa sateenkaaren väreissä välkkyvät jouluvalot mitä ainakin Dundeessa kehuttiin parhaiksi vuosikausiin. Aloin ihan toisella tavalla arvostaa Suomen koruttomampaa tyyliä!

  VastaaPoista

On ilo kuulla sinusta!